SPORTSBALMCROSS 2005

Om het kampioenschap van de gemeente Epe

Vaassen, 10 december 2005

Hegemonie Mathijs wagenaar en Ronald van Amersfoort niet te stoppen.

Mathijs Wagenaar heeft wederom de strijd in de SPORTSBALMCROSS beheerst en mag zich wederom een jaar kampioen van de gemeente Epe noemen. Voor Mathijs was dit alweer de vijfde overwinning op rij.

De 15e editie van deze wedstrijd werd zaterdag 10 december onder bijzonder goede omstandigheden verreden.
En de kou werd verzacht door het naastgelegen Golden Tulip Hotel die voor alle deelnemers en toeschouwers warme chocomelk, krentenbrood en cake beschikbaar had gesteld. De publieke belangstelling was ook zeer goed te noemen.

Jeugd.
Om 13.00 uur vertrokken 7 jeugdrenners voor hun strijd over 20 minuten + 1 ronde.
Ronald van Amersfoort vertrok als grote favoriet en liet vanaf de start zien dat hij gebrand was om zijn titel “kampioen van de gemeente Epe” te verdedigen. Rolf Dames leek met de tweede prijs aan de haal te gaan maar twee ronden voor het einde was het Wouter Rorije die een demarrage plaatste en uiteindelijk op ruim 1 minuut de tweede plaats behaalde voor Rolf Dames. Waar voor de start door enkele jeugdrenners nog gevraagd werd een moeilijke passage uit het parcours te halen, waren ze na enig oefenen de techniek meester geworden en lieten de meeste van hen zien dat die passage prima fietsend te volbrengen was. Jurjan Bartelds reed naar een 4e  plaats, Jeroen Hagen werd 5e, Michael van het Hof 6e en Astrid Dames 7e . Ronald van Amersfoort kan volgend jaar zijn titel niet meer verdedigen bij de jeugd en zal dan mogen starten bij de senioren.

Senioren.
Bij de senioren was de opkomst zeer goed met 24 heren die de strijd om het over 45 minuten + 1 zouden aangaan.
Na een zeer snelle start lieten de gebroeders Wagenaar, Michiel Berends en William Bouwmeester zien dat er een groot verschil is tussen wedstrijd rijders en recreanten
Michiel liet iedereen zien waarom hij als mountainbiker de overstap heeft gemaakt van de Funklasse naar de Masters. Waar hij vorig jaar nog tekort kwam om de strijd met Mathijs Wagenaar aan te gaan, ging in 2005 de strijd lang gelijk op. Maar moest Michiel toch 3 ronden voor het einde Mathijs voor laten gaan. Johan Wagenaar liet ook een goede wedstrijd zien en toonde aan dat hij als jeugdig talent doorgegroeid is zodat hij dit jaar zijn oudere broer Hilbert de gehele wedstrijd kon voorblijven, na Hilbert was het Wiliam Bouwmeester die ook aan de rest van het startveld liet zien wat het verschil is tussen wedstrijd mountain biken en recreatief mountainbiken. Organisator namens houdt de ketting strak Leon Dieker kon dankzij de inzet van 15 vrijwilligers de organisatie overdragen en daarom toch gewoon deelnemen aan de wedstrijd. Leon reed na een wat mindere start sterk naar de zesde plaats en wist deze vast te houden. Etienne v/d Giesen uit Rotterdam had op internet gezien dat er een wedstrijd was in Epe en was daarom maar even naar Epe gereden. Hij reed buiten mededinging voor de titel, wel knap naar een zevende plaats.
Jeroen Berends liet met een achtste plaats zien dat hij in minder als een jaar veel van zijn broer heeft geleerd. Vroeger werd hij bij Houdt de ketting strak al als talent gezien en hij maakt dat nu na vele jaren met deze comeback wel duidelijk dat het fietsen ook bij de familie Berends wel in het bloed zit. Nanne Bekkema werd negende voor Sander Pannekoek die als tiende eindigde.

In 2006 kunnen de winnaars van de SPORTSBALMCROSS hun titels verdedigen op zaterdag 9 december.

Het goede verloop was mogelijk dankzij de inzet van een 15 tal vrijwilligers van Houdt de ketting strak.

De uitslag is onderstaand geheel uitgewerkt.

Met sportieve groet,
Namens Houdt de Ketting Strak,

Leon Dieker

Uitslag Senioren  45 minuten + 1 ronde.

1.         Mathijs Wagenaar                    45 minuten + 1 ronde   
2.         Michiel Berends                      
3.         Johan Wagenaar
4.         Hilbert Wagenaar                    
5.         Wiliam Bouwmeester
6.       Leon Dieker
7.         Etienne v/d Giessen
8.         Jeroen Berends
9.         Nanne Bekkema
10.     Sander Pannekoek
11.     Martin van de Berg

12.       Joost van Oosterhout
13.       Remco Wensink
14.     Jan Konijnenberg
15.       Henry Jacobs
16.       Rein Witteveen
17.       Bas Huis in ‘t Veld
18.     Wilfried Dieker
19.       Tinus van Huffelen
20.     Jan Koorn
21.     Erik van Houttum
22.       Hans van Vliet
23.       Wim Schakelaar
24.       Hein de Graaf

Uitslag Jeugd 20 minuten + 1 ronde.
1.         Ronald van Amersfoort            20 minuten + 1 ronde
2.         Wouter Rorije                         op 1. 02 minuut
3.         Rolf Dames                             op 1. 45 minuut
4.         Jurjan Bartelds
5.         Jeroen Haagen
6.         Michael van ‘t Hof
7.         Astrid Dames

terug naar vorige pagina