Veldhuis Keizer Pelotonsrit HDKS

10 september 2006

Bij de Veldhuis Keizer pelotonsrit stonden 26 renners aan de start waarvan 6 Lapjes en één semi Lapje. En laat nou net die ene de wedstrijd winnen, zijn eerste wedstrijd overigens van dit seizoen.
De eerste meters waren nog wat fris maar al snel werd het lekker fietsweer. Na een eerste loze ronde ging niet zo snel, maar dat kwam omdat de prachtige A-Ford uit 1930 van Roef van Beek in de weg reed. De daarop volgende rondes zakten de tijden wel iets maar niet zo zeer dat niet alle roddels van de koffietafel nu al konden worden doorgenomen. Er waren wel wat pogingen, ook van enkele Lapjes, maar op de een of andere manier wilde de gang er niet inkomen, najaarsmoeheid denk ik????
Twee rondes voor het einde lukte het Joost om na een paar eerdere pogingen nu wel weg te komen, eerst driekwart ronde solo later sloten nog drie man bij hem aan.
Het peloton ging nog wel in de achtervolging en naderde tot op zo´n 10 meter maar verzuimde de echte aansluiting te maken. Twee man probeerde het nog wel maar mede door het afstopwerk van de Lapjes nam niemand initiatief voor de achtervolging. Het tempo zakte zelfs tot onder de 30 km/u, en zo kon Joost weer verder uitlopen, al moest hij het natuurlijk nog wel afmaken.
Na de streep voor de pelotonssprint, waar Ruud nog net Theo voor was, kwamen we een glunderende Joost tegen.

Gefeliciteerd Joost, en de Lapjes komen voor hun geleverde bijdrage wel een keer langs om af te rekenen.

1. Joost van Oosterhout
6. Ruud Sleper
7. Theo Brons
8. Sander Pannekoek
16. Igno Dieker
19. Leon Dieker
22. Martin vd Berg

Kijk hier op de HDKS website voor meer uitslagen