Op 10 en 11 januari stond fietsen en hardlopen op de agenda in Egmond aan Zee.

Op het laatste moment, zo begin december eens nagedacht welke wedstrijden de komende periode wel leuk zouden zijn. Egmond heeft altijd een weekend waarin je op zaterdag kunt racen over het strand op de ATB en zondags kunt kiezen tussen een 1/4 of een 1/2 marathon. Samen met wat bekende op het gebied van de multisporterij zoals Rob & Cora, Dennis & Susan (effe zwangerschapsbreak), Marko & Lotte, Erik & Jikse, Jacq & Stijn en ikke en Oma afgesproken om Egmond aan te doen. Nu was alles al vol en dankzij de bemiddeling en connecties van Rob kwamen we toch nog op de startlijsten. Dankzij wat speurwerk van ondergetekende aan een perfect onderkomen op 300 meter van de startboulevard. Voor een zacht prijsje, 2 min of meer huisjes met alles erop en eraan. Erg knus en een beetje de sfeer van weekend Limburg alleen nu gemixed ipv met alleen maar kerels.

Op de startlijsten bij beide evenementen aangeprezen als prominent, expert of wat dan ook, in ieder geval in de juiste startvakken namelijk vooraan en bij het fietsen zo dat Robert Gesink, Sebastiaan Langeveld, Bart Brentjes en dergelijke namen van hoge snelheden ook eens bij echte cracks in het startveld kwamen te staan. Bij het lopen kwamen we uit bij een heleboel Kenianen, maar ook Kamiel Maase, Michel Butter, Marco Gielen e.d. mochten tussen ons instaan. was voor hen ook weleens leuk om op niveau te starten. Wat opviel was dat het rood/groen/zwart en wit toch wel een van de grotere sponsoren was en we zodanig goed opvielen.

Tijdens het fietsen werd Rob volgens ons door TV Noord Holland zelf niet herkend, maar was de cameraman dusdanig onder de indruk dat hij hem zeker 20 seconden non stop in beeld nam om het mooie tenue eens goed te bewonderen.

Als u hier klikt kunt u de uitzending bekijken, klik vervolgens op de uitzending
Noord-Holland sport 10 januari
van 10 januari 2009 - 11:53
Na 6.30 min. komt er iets heel herkenbaars in beeld.

Okay, vrijdagmiddag dus vertrokken om af te reizen. Oma ging mee want die houdt wel van weekendjes uit richting waar dan ook, maar de zee is en blijft leuk. Ook sport kijken vind ze super dus een extra supporter is altijd leuk, Stijn mag ook graag aan het strand rondlopen en een beetje rondkijken en Susan moest wel vanwege de zwangerschap. Dan hadden we wel een ziek te melden Jitske van Erik had hoge koorts zodoende bleef Erik niet slapen en ook Marko meldde zich af. Hij had teveel last van de knie na de 10km bij VIOS, of wellicht nog geen nieuw voorwiel aangeschaft, dus nog meer ruimte in het huisje, maar wel zonde dat hij en Lotte er niet bij waren.

Tegen een uurtje of 3 kwamen wij aan, boel uit de auto, effe wat bellen hoever de andere waren en toen maar besloten om samen met Jacqueline wat te verkennen. Nou dat was maar goed ook. het strand was keihard, hier en daar lag ijs, en hard bevroren sporen. Daar kwam ik na een stukkie fietsen achter toen ik erover heen wilde rijden en plots op de grond lag. Een zere hand die wat dik werd was het gevolg, mooi begin van het weekend. Tegen 17.00uur kwamen Dennis & Susan aan en met Dennis ook nog een stukkie gefietst, mooi met ondergaande zon op het strand rijden, unieke beleving. Tegen 18.00uur waren Rob & Cora er ook en was er overleg nodig om te gaan uit eten of lekker zelf koken. De Utregman en vrouwe hebben voor een weeshuis aan Pielaf gekookt, voor wie niet weet wat het is, het is in ieder geval heerlijk. Denk dat Dennis tijdens weekendje Limburg ook maar een aan het kokkerellen moet.

Dan de zaterdag: het eerste onderdeel 36km op de ATB rijden. Zoals eerder genoemd voor in het startveld tussen de grote meneren van het hard op de fiets rijden. Vanaf de start vliegt het er op. Je denkt dat Michiel Berends hard af gaat tijdens de Sportsbalm, dit gaat zo niet nog een tandje erger. Het is volle bak en dat maakt het op een glad wegdek en mullige strandopgang niet altijd even veilig. Dus goed opletten geblazen.

Na de strandopgang heb ik volle bak moeten rijden om het wiel van Erik en Dennis terug te vinden. Rob was met de grote jongens al lang uit het zicht natuurlijk. Toen ik de groep waarin Dennis en Erik zich bevonden bereikt had, vielen er voor in die groep een paar op een stukkie strand waar wat ijs lag. Ik kon er gelukkig omheen maar Dennis en Erik lagen er tussen. Ik was sociaal en heb niet gewacht, was ook niet afgesproken.

We reden de eerste helft wind tegen, dus het was zaak om in een goede groep te zitten. Ik hoop dat het filmpje van TV Noord Holland tot de verbeelding spreekt, want je komt zo links en rechts best wat obstakels tegen. Je moet hard zand afwisselen met toch wel wat nat en mullig gedoe onder de banden, het eerder genoemde ijs, hard bevroren sporen en natte oversteken waar je voeten niet echt warm van worden maken het ook al niet makkelijker. En dan het gedrang van menigeen om je heen.

 

Jacqueline werd zowaar 2 keer regelrecht van de fiets af gereden door figuren die het nodig vonden om een dame van de fiets te rijden om van plek 2300 op te schuiven naar plek 2299!!!!!!!!! Die zit dus onder de blauwe plekken en kon het lopen zondags vergeten kwamen we later achter. Jammer dat ze de nummers van die eikels niet heeft onthouden.

Op de terugweg had ik hele goede benen en in het groepje waar ik inzat was ik bezig om mooie knalharde lange aflossingen te rijden. We waren met 3 man kop over kop aan het rijden en de rest was blij met ons beulswerk of niet, dat weet ik eigenlijk niet, tot ik lek reed en er de pest in kreeg. Erik haalde me als eerste in terwijl ik net als vorige week met een ATB aan de hand aan het draven was, vond hij het nodig om wederom om te vallen. Heel sociaal bood hij me zijn binnenband aan, want ik had uit oogpunt van gewichtsbesparing natuurlijk geen reservespullen bij me. Ik weigerde en dat was maar goed ook, want even verderop reed hij lek, maar zijn patroon deed het niet dus resultaat net als bij mij : einde wedstrijd op ca. 50 minuten koers.

Dennis heb ik nog voorbij zien knallen en toch maar effe het verschil opgenomen om een eventuele eindtijd te kunnen vaststellen.

Dan merk je uiteindelijk dat het een goed georganiseerde wedstrijd is. Er waren ca. 4.100 fietsers gestart en collega's van onze Kniene reden af en aan met legertrucks om gestrande bikers op te vissen.

Hieronder de gegevens van ons :

Rob 

Startnr

15 

Experts

Eindtijd

1.07.00   

Klassering

46e

van 371

Cora 

Startnr

130

Experts

Eindtijd

1.45.44    

Klassering 

352e

van 371

Dennis  

Startnr

60

Experts

Eindtijd

1.16.39     

Klassering

178e

van 371

Jacqueline

Startnr

138

Experts

Eindtijd

1.51.07     

Klassering

357e

van 371

Erik

Did not finished - geschatte eindtijd ca. 1.15.00

Martin 

Did not finished - geschatte eindtijd ca. 1.13.00  

In de middag lekker Egmond in, bakkie koffie, heerlijk gebak. 's avonds lekker uit eten met alles erop en eraan, een heerlijk biertje en op tijd het mandje in voor de zondag.

Dan de zondag : Jacqueline werd wakker met een paar zere plekken op benen en armen, dus besluit ze om niet lopen. eerst even balen, maar uiteindelijk wel de beste beslissing. De rest kon zich rustig opmaken voor de 1/2 marathon.

Tijdens het ontbijt heerlijke gesprekken over wat doen we aan vandaag. Dennis en ik kwamen er niet uit. Rob worstelde met pikante kuitstukken en toen Erik binnen kwam werd het duidelijk. Triathlonpak met daaronder een craft shirt in het wit of zwart, keuze uit korte of lange mouw, al dan niet met een dunne of dikke tight er onder of toch maar met blote benen (Rob). Een petje of mutsje, wel of geen handschoenen. Je snapt het al, ik had me alle kritiek van onze Voorzittende ter harte genomen en wilde koste wat kost uniform starten en zeker in het groen/rood/zwart en wit.......

Het waaide vandaag veel harder dan gisteren en met 0 graden en windkracht 5/6 tegen was het de eerste 8km op het strand hard werken met een gevoelstemperatuur van dik onder 0 graden. Ook lopen doe je dan net als fietsen in een waaier en zorg je dat anderen de kop hebben.

Vooraf werd er wat gesproken over hoe hard we zouden gaan. Rob wilde 1.16 / 1.17, okidoki die laten we dan maar gaan. Dennis had ca. 1.45 in het hoofd, want ook hij was niet onbeschadigd uit de valpartij gekomen. Een dikke duim en een lelijke plek op het bovenbeen konden weleens lastig worden. Erik riep 1.30uur, want dat had hij vorig jaar ook gelopen. Ik was onder de gegeven omstandigheden blij met 1.32, maar wilde wel met Erik mee. Ook ik heb een fijne zere plek van het schaatsen van afgelopen dinsdag op de rechterheup. Cora wilde een duurloopje doen en had een tijd van 2uur in gedachten.

Op naar de start, met de supporters in de buurt waar we fijn onze warme spullen vlak voor de start kwijt konden en na afloop weer snel aangereikt konden krijgen. In het prominenten startvak een plek zoeken, de toppers stonden al op ons te wachten natuurlijk. De dames kregen 8.46minuten voorspong en die heb ik natuurlijk niet weer gezien. snap niet waarom dat moet. Die meiden lopen dik onder de 1.20uur en moeten dan ook nog voorsprong hebben???? Maar goed net als bij het fietsen, de toppers zijn snel weg, en ook hier was de tip: zorg dat je een fijn groepje hebt op het strand. Zo gezegd zo gedaan, om bij elkaar te lopen blijft lastig, ik was Erik al snel kwijt en kreeg onderweg wat aanspraak met een collega triatleet die de tijd wat kwam doden. tegen de wind in ging het voor mijn idee niet hard, maar wel hard zat voelde ik aan de hartslag. Toen we op 10,5km aankwamen waren er 43.50minuten verstreken en dat was eigenlijke helemaal niet zo slecht dacht ik. Ik kreeg hoop op een tijd onder de 1.30uur en besloot mezelf toch maar pijn te gaan doen. De 2e helft ging eerst wat op en neer, toen een beetje vlak, toen nog een fijn vals plat en een laatste klim naar de finish. In 1.28.57 over de streep en best wel tevreden.


Een eigen straat in Egmond

Hieronder de gegevens van ons :

Rob

startnr.

1100

tijd

1.20.53

positie

93

van 1339

Cora

startnr.

2004

tijd

1.53.29

positie

984

van 1339

Dennis

Startnr.

310

tijd

1.35.39

positie

398

van 1339 en een PR

Erik

Startnr.

61

tijd

1.43.56

positie

662

van 1339

Martin

startnr.

302

tijd 

1.28.57

positie

252

van 1339

Dan speelde er ook nog zoiets als een combiklassement, dat zijn de 2 tijden opgeteld van zaterdag en zondag. Rob werd daarin keurig 2e overall. Dennis werd daarin 45e en ik zou rond plaats 18 zijn geƫindigd, mits ik niet een van de vele was die lek reed op de ingevroren schelpen.

Al met al een heel fijn sportweekend met hier en daar wat pechgevallen, maar dat hoort erbij. Mooie zware omstandigheden, koud, veel wind en ook wel een lekker zonnetje. De sfeer was super en dit soort uitjes zijn aan te bevelen.

Op naar Apeldoorn waar ook weer vele Lapjes, Semi's, AanhangLapjes en Racereetjes aan de start zullen staan.

Met sportieve groet ExAlaaf.

Op de www.egmondpieregmond.nl kunt u alle uitslagen, foto's en videobeelden van de finish bekijken.