GPS analyse

Zaterdag 29 januari viel onderstaand bericht van Kogaatje in het gastenboek te lezen.

Kogaatje

Het was wel heel stil om 14.34uur aan de Waterstraat. Sinds wanneer wordt er op tijd vertrokken http://hetzeemlerenlapje.mygb.nl/img/eek.gif Vorige week werden de voetjes pas tegen kwart voor drie in de pedalen geklikt.
Maar eigenlijk hebben jullie gelijk. Ook ik zou niet graag met zo’n sukkelaar http://hetzeemlerenlapje.mygb.nl/img/frown.gifals mijzelf op pad gaan. Dus solo, eenzaam en alleen mijn rondje gereden. Kan haast niet wachten tot ik er weer iemand af mag rijden. Krijg daar nu al natte dromen van. Tot volgende week (gemist word je nooit).


Bij deze moet ik na gisteren toch even mijn excuses aanbieden aan Kogaatje, zat er toch een minuutje naast met mijn fototijdwaarneming blijkbaar. Maarrrr……

Het leuke van GPS apparaten is dat je gereden routes na kunt fietsen en dat het apparaat heel veel gegevens van de gereden route opslaat en deze weer met anderen kan delen. Hij maakt als het ware een kruimelspoor (track) door elke paar seconden het punt op te slaan waar je op dat moment bent.
We zien dit de laatste jaren steeds vaker op onze website aan de hand van Jan Knien zijn gegevens in het gastenboek.
Erg leuk om te laten zien waar we zijn geweest en de tellerlozen kunnen zo de afstand achterhalen.
Nog een tip voor de digibeten, klik rechtsboven even op ‘View in Metric’ en rechtsonder en rechtsonder bij ‘choose a language:’ voor Nederlands. Word het voor velen vast nog duidelijker.

Het leuke is nu dat je de bewuste ‘track’ van Jan en Ruud van zaterdag 29 januari kunt downloaden en met de juiste software precies kan zien waar wie op welk moment was. En dat bracht enkele leuke feiten aan het licht.

Zo vertrok Jan Knien om 14:24:54uur van huis en stuurde hij om 14:26:42uur bij Stampertje het grindpad op en zijn ‘Forerunner 305’ werd om 14:27:02uur stil gezet.
Om 14:30:27uur werd hij weer geactiveerd, na wat foto’s van Paparazzi en toen ook Friedje en Biston aanwezig waren werd er om 14:33:24uur de weg opgestuurd.


De gegevens van Jan, vertrek bij Stampertje

Ruud’s track laat zijn dat hij om 14:30:38uur (te laat dus) van huis vertrok en om 14:34:57uur bij Stampertje het grindpad in draaide, draaide een rondje op de stoep en reed om 14:35:24uur weer de weg op in dezelfde richting als wij.


Gegevens van Ruud, vertrek thuis


De gegevens van Ruud, aankomst en vertrek bij Stampertje

 

Op het moment dus dat Ruud bij Stampertje het pad in draaide was Jan net 545 meter, 166 meter voorbij de Ridderweg,  verder op de waterstraat, en daar reden nog een paar man achter ook. Dus als Ruud niet op zijn teller maar met de juiste bril op voor zich uit had gekeken had hij ons heel duidelijk kunnen zien lijkt mij.

De afstand tussen Jan en Ruud


Ook het verwijt van Ruud dat er vorige week pas om kwart voor drie vertrokken werd is bij deze ontkracht want volgens de gegevens van Jan Knien reden we op 22 januari om 14:34:24uur het grindpad uit.
Knien is wel een man van de tijd want toen vertrok hij thuis om 14:24:48uur.

 

Verder valt op dat zowel wij als Ruud een aantal dezelfde paden hebben bereden, al ging Jan op het steilste stukje naar de Koningseik 15/16km/u. en Ruud 8/9km/u. omhoog.
Maakte Ruud voor thuiskomst nog een paar vreemde slingers in de buurt, of hij mocht niet te vroeg thuis komen, of hij wilde de 25km vol maken.
Voorts wil ik Ruud waarschuwen voor het taalgebruik in het toekennen van een naam aan een track, je speelt wel met je lidmaatschap door dit te formuleren als ‘Rondje ###lapjes’.

Droom lekker verder op je zeiltje, train solo en eenzaam verder en op een dag ......... rijd je er wel weer iemand af.
Succes gewenst.

Nogmaals sorry Ruud, kon het niet laten om onze ‘cijferLap’ even op deze punten te attenderen.
Als je alles vastlegt en meld kan dat ook eens tegen je gebruikt worden.

Bekijk hier de track van Jan, en hier de track van Ruud

Paparazzi


De track van Jan


 
de track van Ruud