Zeemlerenlapje.nl

Beluister nu op onze WebJukebox het clublied van de Lapjes en het Branderlied.
Het is huiskamerkwaliteit, opgenomen met minimale apparatuur, op de repetitieavond met maar tien Lapjes dus in het echt en op volle sterkte zingen wij nog vele malen beter.

Boekingen kunt u via onze website aanvragen, voor een goed resultaat adviseren wij voldoende drankvoorraad.


 

 

Waarschuwing!

Binnengekomen bericht van KoGaatje
Willen de Lapjes niet in compromitterende situaties terecht komen dan moeten zij zoveel mogelijk gaan fietsen. Kogaatje heeft zijn digitale hoekje uitgebreid met een lens en een extender. Tijdens de eerste testsessie betrapte hij WD55+ in de slaapkamer net op het moment dat hij zou gaan spuiten.

Aangezien het toestel niet zo makkelijk mee te nemen is op de fiets zijn dan de meeste leden nog redelijk veilig (al heeft Paparazzi altijd wel een toestelletje bij zich en kan iedereen achteraf via de BisTonTon zien waar men geweest is).

 

Naschrift Paparazzi

Grootspraak van KoGaatje over dat toestelletje, waar een wil is is een weg.

Heb hem trouwens al weer gespot op de route van de Emster veldtoertocht met zijn nieuwe aanwinst, hij maakt nu een foto van elke afgelegde meter.

 

 

 

 

(Beetje) au Ruud

4-10-2006

Na het ziekenbezoek eerder deze week aan de onfortuinlijke Fred stonden er weer negen Lapjes en twee gasten op de stoep bij Jan om eens lekker door de bossen te rossen. Met de Brander op kop ging het richting Gortel waar Guus wel een leuk paadje wist. Dat dit voor de Brander onbekend terrein was bleek in de tweede bocht, iets te scherp door het gras deed hem prachtig onderuit schuiven. “Doar lag stront in de bocht” was zijn verweer, maar dat werd door de rest niet gezien.
Verder door het bos richting Vierhouten en Nunspeet, opvallend was dat  Erik (Biston) toen nog steeds voorin de groep reed en de andere Erik achteraan. Het tweede uur was dit andersom. In Nunspeet natuurlijk door het Zandenbos over de bulten met dat prachtige paadje. Vooraan, en met alle ruimte prachtig snel te nemen, achter mij af een toe een hoop gekraak en gevloek van mensen die stil vielen, moooooooiiiiiiiiiii!!!!!

Halverwege even tijd voor een bananenpauze en een beetje ouwehoeren over zinnige en onzinnige dingen. Een serieuze beslissing werd er wel genomen, we gaan die waterpolioërs wel even partij geven, wanneer hoort u nog.
Weer door naar het einde van dit mooie stukje Zandenbos en wachten tot ieder er weer is om vervolgen nogmaals dezelfde route terug te nemen, mooooooooiiiiiiiiiii!!!!!!

Bij de eerste beste bult gaat die andere Dieker er zo maar bij liggen, “stobbe zat in de weg”, zal wel?????Snel weer door met dit snelle technische pacours en aan het einde de harde paden weer opzoeken om snel naar huis te rijden, na vieren word het al snel donker.
Op een smal fietspad komen we in een bocht naar rechts vier fietsers tegen, de voorsten waarschuwen en roepen. Midden in de groep gaat Ruud na de eerste fietser iets naar links,  schrikt en raakt licht de volgende. Raakt waarschijnlijk de rechterkant waadoor zijn stuur dwars slaat en Ruud een mooie salto maakt en hard op zijn rug land.
Na de ervaringen met Fred is het eerst weer schrikken en voorzichtig laten liggen en bijkomen. De trauma heli kon worden afgebeld toen Ruud voorzichtig maar met nog wel een beetje hoofdpijn weer in de benen kwam. Niet verwonderlijk gezien de schade aan zijn helm, gezien Hoarhelm, zijn gescheurde jack en verbogen bril, lichamelijke schade leek op twee wondjes in zijn gezicht na mee te vallen. Eerst de zondagmorgen nog maar even af wachten.

Na de controle van zijn nieuwe fiets (eerste val Ruud??) en afscheid nemen van de geschrokken tegenliggers voorzichtig weer op de fiets. In rustig tempo terug naar Vaassen was de afspraak, …….maar ja die zijn vaak snel weer vergeten, en Ruud kon goed mee komen. Dus ging op de Gortelseweg de teller weer richting de veertig km/u en er overheen, het was weer een mooie finale. Al was WD55+ wel sociaal met zijn buurman???
Toch Ruud samen met de Lapjes maar even thuisgebracht voor de goede orde en om de reactie van Cobi te horen.
“Ben je nou al weer gevallen” was het eerste wat we van haar hoorden “maar de fiets is nog heel” antwoorden wij. Na wat geruststellende woorden van de Lapjes vertrokken we allen weer naar huis na een prachtige middag fietsen.
Een uurtje later had ik de onderstaande foto´s al binnen en na een telefonisch consult met ondergetekende konden de wonden met ducktape worden dichtgeplakt.

Ga eens mee en je maakt nog eens wat mee!

Paparazzi
Ps. Of zal het aan Jaap liggen, die was er met Fred´s valpartij ook bij?????

Klik op bovenstaande afbeelding en bekijk de gegevens over deze rit, zoals de snelheden op de terugweg naar huis.
Let wel, dit zijn de gegevens van Biston, voorraan ging het nog harder.

 

Zondag kreeg ik nog onderstaand mailtje met foto van de familie de Hon die op het plaats delict betrokken waren bij dit voorval. (coördinaten voor Google Earth: lat=52.3706968)
Waarvoor onze dank.


Hallo daar

Ik las vanavond dat Ruud al weer was opgeknapt van zijn valpartij van vanmiddag .
Bijgaand een foto van het moment dat we vertrokken van de plek des onheils.
  
Wij waren namelijk degenen waar hij tegenaan knetterde wat mij eigenlijk niet verwonderde met de snelheid waar mee werd gereden.

Het was eerst stil na de val omdat Ruud bleef liggen met een bebloed gezicht maar toen hij de opmerking maakte: dit is slecht voor mijn gemiddelde, brak de spanning bij iedereen.

Van deze kant al het goede toegewenst Ruud hoewel ik denk dat je je schouder nog wel even zal voelen.

Groeten van familie de Hon die in Krimpen a/d IJssel woont maar nu in Nunspeet een weekje kwam uitwaaien door o.a te fietsen.

 

 

Beestje - Baasje - Beestje - Baasje .......

Je hoort wel eens dat een hondje op zijn baasje lijkt of andersom, dat dit bij andere dieren ook zo was wist ik nog niet.

Surfend over het net om te zien of Ruud weer aan de beterende hand was zag ik op zijn website een aantal foto´s staan. Om zijn nieuwe lens uit te proberen was hij op de uitnodiging van Igno ingegaan om eens een paar prachtige LakenFelders te schieten, digitaal dan.
Bij het doorbladeren van de foto´s moest ik toch aan de bovenstaande stelling denken, die foto had ik eerder gezien. Bij het doorzoeken van het archief en de website kwam ik hem weer tegen en de gelijkenis was verbluffend.


Het trotse baasje met zijn Lakenfelders

Zoek de verschillen