Zaterdagmiddag 15 december

Zaterdag 15 december stonden er twaalf Lapjes en twee gastrenners bij Jan op de stoep voor een rondje raggen door het bos, althans dat was de bedoeling. Rustig peddelend en kletsend ging het in de eerste kilometers al bijna mis met een geparkeerde auto. Houtlul kon deze met een tactische en soepele beweging net ontwijken. Enkele kilometers verder stuurde Jan-Knien ruim om een grote modderplas heen, hij was echter vergeten dat een aanwezige tak dichter bij de stam minder meegeeft dan aan het eind. Met als gevolg dat de prachtige sponsorkleding ineens van wit groen in zwart verkleurde, een mooie val en goed opgevangen, score 8.5. Natuurlijk kon zijn zwager als valkampioen niet achter blijven en na een surplace van enkele tellen ging Stampertje er ook bij liggen. Helaas viel hij net de verkeerde kant uit, niet in de plas dus.

Nadat we waren bekomen van de schri…eh…lachen kon er redelijk doorgefietst worden op een enkel wachtmoment na. Biston vatte zijn oude vertrouwde C#n#nd#l# bij de horens en reed weer van voren mee, in het begin tenminste.
Op een mooi snel stuk kwam er vanuit de achterhoede een luide kreet, Trein was gevallen en KoGaatje dook er meteen bovenop. Of de kreet van blijdschap of plezier was is niet helemaal duidelijk geworden, beide heren hadden er wel veel lol om, zegt genoeg……..

Nog geen 500 meter verder weer een oponthoud, Biston zag het allemaal niet zo zuiver meer. Nu komt dit wel vaker voor maar meestal pas na afloop en een paar biertjes. Nu zocht hij zich lens naar zijn lens, `neem er dan ook een met steeltjes´, was een van de vele wijze opmerkingen. Het probleem werd door een jong en nog goed uit de ogen kijkend Lapje opgelost. Nu we toch stil stonden werden de meegebrachte bananen ook maar gelijk verorberd, konden we hierna tenminste doorrijden.

Na allerlei omzwervingen werd er een pad gekozen waar blijkbaar de laatste jaren erg weinig gebruik van werd gemaakt, maar wel heel leuk met grote plassen waar we goed om heen konden. Bij het passeren van een grote boom viel er spontaan een tak op de helm van Ex-Alaaf, valhelm hoofdzaak. De algehele mening, behalve Hoarhelm, was dat die tak toch op de verkeerde helm was gevallen.
Langzamerhand werd het tijd de kantine op te zoeken maar op weg daar naar toe zorgde Jan-Knien nogmaals voor oponthoud door de lucht uit zijn band te laten. Na hier en daar wat spullen geleend te hebben konden we weer door richting `t Loar en de kantine, want er was nog iets te vieren.

De finale kwam niet echt uit de verf, twee man deed nog een poging maar de bij voorbaat kanslozen lieten zich niet verleiden en kozen een andere weg en lieten de kantinebeheerder alleen in het bos achter. Deze werd door de twee opgevangen en naar huis begeleid.
Biston was weer een jaartje wijzer geworden en had de nodige versnaperingen voor ons klaar gezet. Biertje, broodje, loempia en verdere knabbels, de magnetron draaide overuren, het smaakte allemaal prima, al was het wel een beetje hhhhhhhhhhhhhheeeeeeeeeeeeeeeeeet.

Biston bedankt.

 

 

 

kerstpuzzel

Ziet u ook al zo op tegen de komende dagen, al die vrije dagen tijdens de Kerst?
Misschien dat de onderstaande foto´s voor een leuke afwisseling kunnen zorgen.
Ze zijn een beetje gedateerd maar zoek de twee jonge onschuldige Lapjes op deze schoolfoto´s.