Kijk hier op de website van de Posbankloop

Met vriendelijke groeten,

Martin van den Berg

 

Posbankloop

Afgelopen zondag 30-9-2007 hebben Roelie, Jacqueline en ikke meegedaan met De Posbank loop.

De Dames zijn zeer fanatiek wat betreft hun looptrainingen en hebben erg veel lol in het doen van een aantal wedstrijden. Zodoende hadden zij zich ingeschreven voor de 6,1 kilometers rond de Posbank en met als beklimming De Muur ofwel de Emma-pyramide. Nu is dat met de fiets al een lastig geheel, en reken er maar op lopend is het niet veel makkelijker. De start- en finish was in Velp en ik moet zeggen de boel was goed georganiseerd. Er stonden in totaal ook wel 4.200mensen aan de start over meerdere disciplines.

Mijn eigen ronde was 15 kilometer lang en liep via de Zuthphensestaatweg naar de Posbank, na. Ca. 4,5 km ging het omhoog de Posbank op en daar liepen we over alle hoogste toppen en dalen eveneens richting De Muur welke onze eindbeklimming was. Na de natte fietsronde van zaterdag had ik eerlijk gezegd niet zoveel zin. We waren er al best wel vroeg en dat wachten maakte de zin niet veel groter. Ik had mezelf voorgenomen om niet al te gek te doen. Zeker gezien mijn fietservaringen met De Posbank alwaar ik nog regelmatig de mist inga. De eerste 5 kilometers zijn vlak / vals plat en die gingen gemakkelijk in 0.21.29 uur, Vervolgens ga je dan het eerste klimwerk krijgen en gaat het op en af op de Posbank, die 2e 5 kilometer ging vervolgens in 0.23.00 uur. Op het 10 kilometer punt liep ik een een klein groepje alwaar ik er dus achter kwam dat we net boven de 0.44.00 minuten op de 10 zaten. Met een tijd van 5 kwartier in gedachten om te finishen, bleek dat het toch wel harder ging dan ik vooraf bedacht had. Toen we begonnen af te dalen liep de groep hard door en ik dus mee. Zoals gezegd moesten we toen De Muur nog beklimmen en die is niet al te lang, maar heel erg stijl om te lopen. Ik kon mijn groepje achter me laten en de laatste 3 kilometer behoorlijk de pas erin houden. De laatste 5 kilometer ging dan ook in 0.20.42 uur. Mijn eindtijd werd 1.05.11 uur, daarmee werd ik nr.185 in een veld van 1.616 deelnemers.   

Mijn klimtijd op De Muur was 0.02.36 uur. Al met al toch wel een heel voldaan gevoel op een bijzonder mooi parcours en een goed geregelde wedstrijd.

Tot snel, tot Idworx or Mizuno’s

Jacqueline had een eindtijd van 0.35.54 met een klimtijd van 3.47 minuten op De Muur en werd 662 op een totaal van 937 deelnemers. In dezelfde leeftijdsgroep als Roelie was ze 53e.

Ondanks het heuvelachtige parcours liepen de meiden een strakke race. Volgende week op het vlakke parcours van De Hoge Veluwe loop gaan ze voor persoonlijke records.

Roelie had een eindtijd van 0.35.57 met een klimtijd van 3.30 minuten op De Muur en werd 667 op een totaal van 937 deelnemers. In de leeftijdsgroep Vrouwen 35+
was ze 55e.

Drie Lapjes aan de start bij de zilveren sigaret deze keer, Theo Brons, Fred Kers en Sander Pannekoek moesten de Lapjes eer hoog houden.
21 Renners en 2 rensters (van DSO) gingen van start voor dit pittige rondje, de een vind het verschrikkelijk en de ander prachtig. De aanwezige Lapjes rekenen zich tot de laatste groep.
Het weer was goed, alleen wat lastige wind  waar de een volgens eigen zeggen meer last van had dan de ander, ieder heeft zo wel zijn excuus.

Na de vakantie en een weekje op de motor waren de beentjes wat stijf (mijn smoes) maar liep het toch nog redelijk al zat een echte toptijd er niet in (5e). Ook Theo (4e) moest zijn meerdere erkennen in een paar snellere jongens, Rein was zelfs één hele seconde sneller. En Fred reed zoals meestal weer keurig bij de eerste tien (8e).

Kijk hier op de HDKS website voor de uitslagen en foto´s

 

 


 

GPS gegevens van Biston

Had nog wat GPS gegevens van Biston in de mailbox staan
Zaterdag 25 augustus werd er op de racefiets een rondje Zeewolde gereden door Ex-Alaaf, Hoarhelm, Kalebaster, Brander, KoGaatje, Stampertje en Biston.
Een mooi rondje, aan het gemiddelde is te zien dat de echte stoempers er niet bij waren .

 

 


 

Weer het bos in

Zaterdag 22 september werd er na een smeekbede van enkele leden weer voor de eerste keer dit seizoen gezamenlijk op de zaterdagmiddag in het bos gereden. 9 Lapjes stonden op de stoep bij Stampertje voor gelijk weer een pittig rondje. Hoarhelm had een mooie route richting Apeldoorn door o.a. het Willemsbos en Assel. Bij Kootwijk raakte hij of iemand anders enigzins de weg kwijt in het Kootwijkerzand, we zagen alleen nog maar zand, zand en zand.
Nadat we weer vaste grond onder de bandjes hadden moest er iemand als de brandweer richting huis, anders volgde er thuis weer een uitbrander. Toen een dissident toch weer het bos instuurde ging hij maar alleen verder over de harde weg.
Ook de overige Lapjes kregen wel zin in een beloofde gele rakker uit het vaatje en zetten koers richting ´t Loar.
Helaas werkte mijn camera niet anders had ik unieke plaatjes kunnen schieten, Smartlapje trok menig Lapje en met name ExAlaaf door het bos de bult op .................of was het nu andersom????????

Op het gazon bij onze kantinebeheerder was het vaatje van Freddie snel een stuk lichter, te snel ook voor Jan Knien. Hij wilde er graag bij zijn, maar aangezien Biston regelmatig last heeft van Altzheimer was er alleen nog lucht.
Al met al een mooie afsluiting van deze eerste ATBrit, lekker genieten van een ondergaande zon en de rust.
Jammer dat zo´n ADHD hond de rust verstoort.

Foto´s van Friedje