Jan Knien op trainingskamp

 

Onze Jan Knien was met zijn motormaatje Berno een paar daagjes trainen in Ledenon Frankrijk. Nu is een extra training natuurlijk nooit verkeerd, zeker voor deze twee heren. Jan kan over het algemeen op de fiets prima mee komen maar als ik dat maatje van hem zo zie???? Maar goed dat ze op een gemotoriseerde fiets hun rondjes konden maken, dan zijn ze zeker niet bij te houden.
Als je de foto´s zo doorkijkt vallen mij twee dingen op, het leek daar in ieder geval mooier weer dan hier en volgens mij hadden ze meer bier dan benzine bij zich.
Kan ook zijn dat hun motoren op alcohol lopen, milieuvriendelijk natuurlijk.

Verslagje uit het gastenboek van Jan:

We zijn inderdaad weer terug uit zuid Frankrijk, waar we hebben deelgenomen aan de voorjaarstraining op het circuit van Ledenon. De motoren gingen in Berno's H200 en de geleende sleurhut van Johan van Amersfoort erachter. Berno had een 'nieuwe' Aprilia RS250 gekocht in België en die hebben we op de heenreis opgehaald.
Ledenon is echt een schitterend circuit, gelegen boven op een berg met zo'n 20 meter hoogteverschil in de baan.... Dat het op de foto's mooi weer lijkt klopt, maar het was zo ongeloofelijk koud, dat de RGV tijdens het racen niet op temperatuur kwam. En er stond een keiharde wind dwars over de baan, welke het insturen van sommige bochten erg 'tricky' maakte... Berno's Appie had een beetje aanloopproblemen, waardoor Berno bijna moest meesteppen om weer bovenaan het rechte stuk te komen....Maar nadat de carburateurs waren gereinigd liep de RS weer goed.
In onze groep (1) reden de mensen zonder startlicentie, waarvan de meesten er ook nooit eentje zullen krijgen.... Op twee Aprillia's en onze RGV en RS waren het allemaal 4 takten. Van bijna standaard, tot helemaal omgebouwd tot racer. De meesten waren we allemaal te snel af en het geeft echt een enorme kick om een superbike die je eerst op het rechte eind voorbij vliegt, in het bochtige deel weer in te halen en op een zodanige afstand te rijden dat hij op het rechte eind er ook niet meer bijkomt....Geweldig! Berno en ik zitten nu nog met een grijns op onze smoelen....Alles was daar goed geregeld, het eten, sanitair, ambulance (werd af en toe ook nog gebruigk van gemaakt...) en de race-onderdelen service (o.a. banden) Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij. De foto's op de 3kl-racingteam site bevatten géén actie foto's van ons zelf, want die konden we natuurlijk niet maken.....
 
Bekijk hier de foto´s