Op de zeer matig bezochte nieuwjaarsreceptie van HDKS werden er naast de clubkampioen Henry Jacobs nog de nodige andere personen in het zonnetje gezet.

Zo nam onze eigen Ruud de titel ‘vrijwilliger van het jaar’ over van Paparazzi. Hij verdiende de onderscheiding voor al het werk dat hij verzet binnen HDKS. Zoals de regelmatigheidritten, de veldtoertocht, koffie schenken, het cijferwerk van de wedstrijden en natuurlijk het beheren van de HDKS website, een niet te onderschatten taak.
Helaas lag Ruud gestrekt onder de wol of zat op het toilet, met het heen en weer rennen werkte hij in ieder geval nog wat aan zijn conditie. Beterschap Ruud.


Verder was er voor Gert Tellegen de sportiviteitprijs, was niet aanwezig maar kreeg die zondagmorgen alsnog uitgereikt. Ook werden er nog vijftien mensen gehuldigd omdat zij vijfentwintig jaar, of langer, lid waren van HDKS. Dit hadden er zelfs nog meer kunnen wezen. De acht aanwezige jubilarissen kregen een klein zilveren fietsspeldje  uitgereikt.

De bardame werd een vriendin van de Ketting en onderstaande foto van Paparazzi’s werd verkozen (uit een “berg” van vijf) tot vakantiefoto van het jaar.

Het potje bingo werd weer gespeeld en de nodige drankjes en de prima zingende Gert Simons zorgden voor een aangename gezelligheid.

 

 

Midwinter Marathon 2008 Apeldoorn

 

Deze editie van de Midwinterloop in Apeldoorn stonden er weer veel bekenden aan de start.

De dames gingen voor de 8 van Apeldoorn. Roelie, Marianne en Jacqueline hadden zich voorbereid op de zaterdagavond door eerst lekker met de overige Racereetjes te carnavallen. Dat de meiden de benen goed los geschud hadden bleek wel uit de prima tijden die ze liepen. De verhalen kwamen na afloop, waarbij het opviel dat er met name veel geklommen diende te worden, en dat de een daar ten opzichte van het jaar ervoor meer of juist minder last van had.

Ook Ingrid van onze Houtlul stond aan de start en liep de 18,5 kilometers ofwel de Minimarathon. Volgens de eindtijd moet het haar goed zijn afgegaan, want ze was toch echt wel iets sneller als het jaar ervoor. Nu kan dat ook niet anders, want zowel Houtlul, als Colin en Kimberly stonden van start tot finish mams aan te moedigen.

Bij de heren waren : Gerrit, Dennis en Martin van mening de 27,5 kilometers te moeten lopen ofwel de Asseltronde. En jawel onze Biston ging van start op de Minimarathon ofwel de 18,5 kilometer.

Van Biston weet ik geen ervaringen, maar ik hoop dat hij erg genoten heeft van zowel het parcours als het mooie weer.

Over de Asseltronde kan ik het volgende aan jullie kwijt. Gerrit en ik hadden deze loop op de agenda gezet om een test te doen voor de marathon van Amsterdam die we in oktober willen gaan lopen. Zodoende waren er de afgelopen maanden best wel wat lange looptrainingen gedaan en de voorspellingen liepen qua tijd uiteen van tussen 2.00.00 uur en 2.15.00 uur. Nu is het erg verstandig om in de voorbereiding dit soort lange loopjes te doen, want het heeft wel effect op een mens. Ik had zaterdags nog heerlijk 53 kilometers met de Lapjes gefietst, en heb een sabbatical genomen ten aanzien van carnaval….ja,ja…..ik leef voor mijn sport.

Voor Dennis was dit weer een van de eerste testen qua lange afstanden, na zijn marathon in Being. Hij zou dan ook lekker op zijn gemakkie de afstand gaan lopen en wel zien hoe wij als onervaren lopers het ervan af zouden brengen.

De start was erg druk, we stonden gelukkig ook bijna achteraan in het startveld. Maar goed zo voorkom je dat je te hard van stapel loopt. De eerste kilometer ging in 4.36 minuten en de planning lag er om alle kilometers tussen de 4.30-4.40 te gaan lopen. Het vervolg was dat we de eerste 5 kilometer in 22.10 minuten volbrachten en dat was prima, de 2e 5kilometer ging in 22.30 minuten en dus 10 kilometer in 44.40 minuten. Vervolgens ging de 3e kilometer 21.30minuten en kwam de 15 kilometer uit op 1.06.10 uur. Vanaf daar gaat het eigenlijk alleen maar omhoog, tot aan de Echoput. Het gevolg was dan ook dat de 4e 5 kilometer ging in 24.10 minuten en de 20 kilometer afgelegd werd in 1.30.20 uur. Toen kreeg ik al een beetje raar gevoel in de benen……ik was namelijk een beetje vergeten om onderweg bij de posten het aangebodene eten en drinken aan te pakken……dat doe ik eigenlijk nooit, want nodig me uit voor een biertje en/of BBQ en ik ben er……..maar goed, je kunt niet ongestraft in een lekker tempo deze afstanden lopen en het vervolg was dan ook dat ik mijn onderweg beoogde eindtijd van ca. 2.01-2.02 uur los moest laten en de laatste 6 kilometer min of meer worstelend ben doorgekomen. De laatste 7,5 kilometer gingen dan ook in 39.24 minuten en dat was nou net effe niet de bedoeling.

Uiteindelijke eindtijd van 2.09.44 lag natuurlijk binnen de gestelde 2.10.00 uur, maar er had domweg meer in gezeten.

De les van de dag, was dat er dus tijdens een marathon gewoon met regelmaat gegeten en gedronken moet worden, want anders kom je niet fatsoenlijk over de streep. De lering was ook dat het tempo van de eerste 20 kilometer prima te noemen is, en dat geeft wel veel vertrouwen voor het beoogde doel in oktober.

Kortom een prima sportdag op een heel mooi parcours, met lekker weer.

Martin

27,5km. Asseltronde - totaal aantal deelnemende heren 931

269 Martin van den Berg Vaassen 2:10:57 2:09:44
278 Gerrit van Wijngeeren Vaassen 2:11:33 2:10:19
307 Dennis Rijnbeek Utrecht 2:13:24 2:12:11

8 km. van Apeldoorn – totaal aantal deelnemende dames 662

200 Marianne Konijnenberg Vaassen 48:43:00 48:17:00
201 Jacqueline de Waal Vaassen 48:43:00 48:17:00
281 Roelie van Wijngeeren Vaassen 50:18:00 49:53:00

18,5 km. of wel de Minimarathon –
totaal aantal deelnemende dames 516
totaal aantal deelnemende heren 1434

480 Ingrid van Houttum AV 34 2:02:56 2:02:06
1026 Erik Bijsterbosch Apeldoorn 1:43:26 1:43:00

 

 

 

 


Had ons Stampertje vorige week nog een lekke band, vandaag (zaterdag 9 februari) was hij weer in het nieuws door er weer eens bij te gaan liggen. Zoals zo vaak dacht hij met zijn stuurmanskunsten een paar voorzichtige mannen voor hem een voorbij te steken. Nu deed hij dat in dit geval ook wel maar niet op de manier zoals hij dat in zijn hoofd had. Midden door een berg blad schoot zijn voorwiel weg en gleed hij languit gestrekt over de grond door. ExAlaaf kon nog net op tijd remmen en stond met zijn voorwiel in zijn rug. Een ander Lapje zag zijn kans schoon om nog een oude rekening te vereffenen.


Verder was het natuurlijk prachtig fietsweer met deze lentetemperaturen. Er werd richting Epe gereden, Renderklippen en een gedeelte van de vaste ATB route van Heerde. Helaas raakten wij ook weer enkele vermoeide Lapjes kwijt. Toch eens met oortjes gaan werken, al dat geschreeuw in een stiltegebied.


Vorig weekend was in Utrecht weer de jaarlijkse motorbeurs, natuurlijk gaan de echte bikers daar een kijkje nemen. Meestal om daar iets aan te schaffen, het is een echte koopjesbeurs, of om gewoon lekker rond te kijken en even op de nieuwste motoren plaats te nemen. Zoals een vrouw kleding gaat passen zonder iets te kopen zo gaan wij de zit op een motor passen. Weet je gelijk of je nog verder kan dromen van die ultieme motorfiets of juist niet. Meestal is er maar een beperkende factor, de prijs.
Jan Knien heb ik niet gezien, komt waarschijnlijk omdat ik in de biertent zocht. Bleek hij samen met zijn motormaten tussen de meiden te zitten, zie foto.

Ondergetekende heeft ook nog enkele koopjes binnen gehaald en samen met junior verschillende motoren ‘gepast’ voor een eventuele aankoop, voor junior dan. Ook deze werd door een schone dame vastgelegd.
En op het buitenterein werd nog voorgedaan dat je op vele manieren motor kan rijden.

 

Gaan de jongeren nog motoren kijken en proef zitten, de oudere Lapjes kijken al wat verder vooruit naar vervoermiddelen die zij dan denken nodig te hebben. Zo probeerde ons KoGaatje een echte superbike uit, met de GPS op het stuur kan hij ook niet meer verdwalen.

 

 

 

 

 

 

 

Gegevens van het rondje van 24 februari

Bericht van Jan Knien uit het gastenboek
Zo, dat was een lekker ritje vanmiddag....(T)Rein had een prachtige route richting Heerde e.o. bedacht. Was weer eens wat anders dan Het Kroondomein....Lekker sturen over mooie singletracks en je in onbekende afdalingen naar beneden laten storten . Jammer dat in het eerste de beste steile klim, Biston achteruit naar beneden kwam...En dank aan onze kantine beheerder, die zich opofferde en eerder naar huis ging om de kachel aan te steken en het bier koud te zetten. Klasse Friet. O ja; hoe zou het met mijn zwager gaan....Zat zeker 10 minuten wezeloos voor zich uit te kijken in de kantine...Helemaal naar de kloten! En dat na ruim 60 km.....