BAGGERLOOP DIDAM

WD57 heeft op 2 maart samen met zijn grote vriend “de kleine Vlo” Ruud deelgenomen aan de BAGGERLOOP in Didam. Een jaarlijks terugkerend evenement door de buitengebieden van deze gemeente waarbij menige sloot of beek gepasseerd moet worden. En om het voor het publiek leuk en de deelnemers zwaarder te maken zijn er dus geen bruggen maar moeten de lopers door de sloot of eroverheen springen. Altijd leuk voor mooie plaatjes en leedvermaak natuurlijk, want de beste stuurlui staan natuurlijk aan de kant.

Bij het zoeken naar foto’s van dit evenement weet je dat je beide heren altijd wel op de startfoto’s kunt vinden. ‘Om de sponsor te plezieren’ zeggen ze, staan ze altijd wel op de eerste startlijn, laten we het op een goede uitgangspositie voor de eindklassering houden. Zij stonden er in ieder geval weer mooi tussen en hadden de grootste schik. Wat mij echter wel opviel dat WD57 weer uit het water geholpen moest worden, tijdens de Kristalbad triathlon was dit ook al het geval als ik het mij goed herinner.

Toch petje af voor deze bikkels om op je vrije zondagmorgen even door de bagger te gaan ploeteren, er zijn leukere dingen te bedenken.

De reactie van Wil uit het gastenboek:
Vanmorgen met de Kleine Vlo naar Didam geweest om daar met de jaarlijkse BAGGERLOOP mee te doen. Nou, na de start al meteen tot aan je knieen door de modder, over omgeploegd maisland,  uitgereden bagger landweggetjes, drassige weilanden,door 2 sloten( tot over je middel door het water)  en tot slot ook nog een eind door het koude water waar we s zomers in zwemmen tijdens de triathlon.  gigantisch zwaar maar PRACHTIG !!!!!!!!
Ik had gekozen voor de 6 km 33.00 min. (48e) Ruud de 12km 58.18 min. (6e) Volgend jaar weer.

WDveul






 

 


Lenteloop Eerbeek

Zondag 16 maart werd de Lenteloop in Eerbeek weer gehouden, een loop waar ik zelf menigmaal aan heb deelgenomen. Een mooi parcours door een mooie heuvelachtige omgeving (Loenermark), als je hier oog voor hebt is het genieten geblazen tijdens het afzien. Heb hier nog goede herinneringen aan, zowel het parcours tussen de Schotse Hooglanders door als aan de gelopen tijden.

Deze keer was het volgens mij geen echte lenteloop, de regen kwam regelmatig met bakken uit de hemel. WD57+ en zijn maatje “de kleine Vlo” moeten zich na de baggerloop als een vis in het water gevoeld hebben. Schoon water uit de hemel spoelde zodoende de laatste resten bagger uit de kleren en schoenen.

Uitslagen zijn van de heren niet bekend omdat het startnummer of, op de rug zat – of, de heren zwart hebben mee gelopen. Maar ik geef de heren het voordeel van de twijfel en ga voor de eerste optie, ze zaten in ieder geval niet bij de eerste drie.

Kijk hier voor meer info

 

Bij het verder doorbladeren van de foto’s kwam ik nog een tweetal familieleden van KoGaatje tegen die de aan de zes kilometerloop hebben deelgenomen. Op KoGaatjes website zijn verdere tijden en klasseringen te vinden van de dames, is niet zo erg mijn ding.
KoGaatje zelf was zijn herstellende ribben en rug aan het pijnigen en had weer een grote mond tijdens een familieweekend aldaar

Paparazzi.


Op bijna hetzelfde moment dat bovenstaande werd geplaatst verstuurde KoGaatje onderstaande bericht.
Dus bij deze nog een toevoeging.

In het voorjaar wordt altijd de basis gelegd voor de rest van het seizoen. Zo trok de Kniene naar het zuiden om de nodige asfaltkilometertjes te maken.
Iets minder zuidwaarts en met ook iets minder kilometers gingen de SeniorenLappers het afgelopen weekend op pad (de wilde haren zijn er dan ook al een beetje af). Alleen qua pivoteren zou ondergetekende wel een gelijkspelletje gescoord hebben. Desondanks fietste ik in 2 dagen maar liefst 46 kilometer bij elkaar in de fraaie omgeving van Eerbeek (en de ribbetjes doen al weer een beetje normaal mee).

En dan van de tweewielers naar de tweevoeters: WD57 won een paar jaar geleden een weekendje op het Landalpark Coldenhove waar jaarlijks de Lenteloop gehouden wordt en is sindsdien dus een vaste gast van deze loop geworden. Hij startte op de 12 kilometer en moest na een voortvarende start in het tweede deel de tol betalen. Zijn kleine, grote vriend Ruud van Bussel (niet te verwarren met zijn grote, kleine vriend) deed het een stuk beter en eindigde in de toptien.

Tijden zijn niet bekend want in de uitslagenlijsten staan alleen startnummers met eindtijden en de startnummers van deze Sanders-heren waren niet zichtbaar op de foto’s. Ikzelf stond ook aan de start, maar dan om foto’s te maken. Vrouw- en dochterlief liepen een 6 kilometer en waren tevreden op deze marathonafstand voor hun.

Kogaatje