Zo nu en dan kom je de leukste dingen tegen op het WWW, zo ook mijn medeLapjes.
Bedankt voor de tips Jan en Ruud.

Zat ik net een beetje te Googelen op allerlei fietsen sites, kwam ik ergens deze foto tegen.....Ik kan, om mijn bron te beschermen, geen namen noemen....... Zou de sponsor in deze tijden van crisis, nog ergens een pot met geld gevonden hebben.....?

Janimal

 

 

Opening Bronsmuseum nadert

Ja ja, die Brons had al een eigen beeld maar dat dat er ook een motor naar hem vernoemd was is nieuw voor mij. Het is wel een dieselmotor maar dat is niet zo verwonderlijk natuurlijk voor wie Brons kent.

Appingedam  -  Het Bronsmuseum in Appingedam opent voor 1 april 2010 haar deuren. Dat is het streven van initiatiefnemer Anne Nijboer.

Het museum, dat gewijd is aan het werk van het voormalige motorenmerk, is gevestigd in de oude fabriekshal van de Bronsfabriek. Onderdeel van de tentoonstelling zijn motoren, bouwtekeningen, films en foto's.

BRONS & INDUSTRIE

 

Denk je het het land te ontvluchten en verlost te zijn van de gebroeders Dieker, zie je deze in de weg rijden.

 

AnneRazzi heeft hier heerlijk gegeten.

 

Zie je wel, die Kers is nog steeds in stilte aan het groeien.

 

 

 

Leuke nieuwtjes mei 2011

Tijdens de onlangs gehouden info voor de TransAlpers kwam ook het bagagevervoer ter sprake. Niet alle hutten zijn n.l. met de bagageauto bereikbaar dus moet enkele dagen het benodigde sop, opmaak, verkleed en wat je meer denkt nodig te hebben voor een overnachting mee in je rugzak. Voor de één geen enkel probleem, voor de ander misschien iets om nu al wakker van te liggen.

Gelukkig is er nu een oplossing, onze Voorzitter gaat als een ware ‘sherpa’ voor de groep
de Alpen in naar de hooggelegen overnachtinghutten.
Hulde voor de Voorzitter, hoera, hoera, hoera!!!!!!
Hoe dit zo komt? Bij het doorbladeren van het deze week verschenen blad FIETS viel mijn oog op een stukje waar maandelijks 5 trouwe abonnees worden beloond.
En wie stond daar tussen………… jawel, die mazzelkont van een Voorzitter. Heeft deze ‘coureur’ net een nieuw ‘garantiegevalletje’ ATB frame bij meneer TREK losgepeuterd, en nu weer dit.

Dus voor de overige TransAlpers die nog geen rugzak hebben aangeschaft, deze kan nu best een maatje kleiner worden. Die van de Voorzitter is groot genoeg om alle voorraden in mee te kunnen nemen.

 

Nu we het toch over de TransAlp hebben, er word door de heren flink geïnvesteerd in nieuw materiaal en uitrusting. Zo heeft Joost een nieuwe BEONE ‘bike’ aangeschaft en Smartlapje net als Junior alle onderdelen die er aan de Cube zitten geschroefd vervangen door nieuwe. Zoals gezegd de Voorzitter een nieuw TREKJE waar ook wel de nodige nieuwe onderdelen aan gezet zullen worden.
Uw Paparazzi rijdt ook al weer enkele honderden kilometers op een nieuwe (garantiegevalletje) Merida na het breukje van de zadelbuis. Eigenlijk een kompleet nieuwe fiets want alle onderdelen zijn er door ondergetekende nieuw opgezet en inmiddels getest in het Kroondomein en de Eifel, en goed bevonden.

 

Eigenlijk zijn we toch nog ‘een beetje dom’ geweest om geen echte Oostenrijkse KTM aan te schaffen, deze schijnen veel makkelijker bergop te fietsen. Zeker met de modellen van het type eRace elektrische MTB kom mij volgens mij bijna altijd wel boven. Dynamo in het voorwiel bouwen om de accu op te laden en dan lekker met een duwtje in de rug bergop. Volledig selfsupporting.

Dat ‘selfsupporting’ brengt mij bij een ander onderwerp die de sponsor als ‘scoop’ dacht in te brengen voor deze website.

 

Mooi bruggetje naar de vierwielers, en dan met name die met Duitse kentekenplaten, die leveren voor ons Hollanders wel eens leuke woordspelingen op. Uw Paparazzi was onlangs een weekje in de Eifel en zag om de haverklap auto’s  de tandem passeren met WILL-YD-60 en nog véél meer varianten erachter. Een van die leuke varianten zagen we op een parkplatz voor ons staan, deze zullen we in Nederland niet snel op een auto zien langskomen.

Paparazzi

Oh ja, …… nog een leuke!!!!
Stampertje kwam er onlangs, een dag voor vertrek naar Portugal, achter dat zijn Id kaart zoek was. Alles ondersteboven gekeerd maar niet gevonden, dus als vermist melden bij de politie en een nood document ophalen bij de Marechaussee op Schiphol.
Daar aangekomen keek de man met de pet eens in de computer en vroeg of Jan nog een tweelingbroer had? Ik weet niet wat die ouwe heeft uitgespookt, maar volgens mijn weten niet.
Blijkt er ergens in Brabant nog een Jan Koorn van hetzelfde bouwjaar en datum te wonen. Zal wel een aspergesteker van dubieuze afkomst met Jan’s zoekgeraakte id kaart wezen.


Ook sommige plaatsen zie je bij onze oosterburen weer terug.