Tandemslot

Liever het ik er een tandemupdate van gemaakt maar mijn maatje is uitgefietst.

Op donderdag 13 augustus is Henk Koetsier na een oneerlijke en zware strijd overleden.

De laatste weken was een trieste en zware strijd tegen deze rotziekte, en hij had nog zo veel plannen.
Het mocht niet meer zo zijn, wat blijft zijn de herinneringen.

Hele mooie herinneringen, zoals u hieronder kunt lezen, maar eigenlijk zijn die niet te verwoorden.
Vanaf de eerst kilometer hebben we genoten en keken we al weer uit naar het volgende ritje.
De laatste was op 17 juni, waarbij we nog in het hotelvliegtuig bij Teuge hebben gekeken. Vervolgens langs de IJssel richting Welsum en over het fietspad naar Oene waar we nog even op een bankje hebben zitten kletsen. Bij thuiskomst toch weer 47 kilometer op de teller wat het totaal op ruim 500 bracht.
Onvergetelijke kilometers met hele mooie herinneringen
………. ik zal het gaan missen.

Sander

 



De door HDKS aangeboden fotocollage

 

Paparazzi betrapt!!

27 maart: Wil je onopgemerkt eens een keertje een proefritje maken word je gelijk weer op de digitale plaat vast gelegd door een of andere PJaapparazzi. Weg zorgvuldig uitgedacht en opgesteld trainingsplan.
Als je de 50 gepasseerd bent loopt de conditie langzaam terug zo blijkt bij de helft van de Lapjes, één enkeling daargelaten natuurlijk. Om niet zo af te gaan als Kogaatje en de jonge honden nog een beetje bij te kunnen houden heb ik mijzelf een tandem aangeschaft om nog een beetje op tempo te kunnen trainen. Wel mooi de stuurman spelen, het heft in handen houden en de stoker achterop werkt zich in het zweet en zorgt voor de extra power. In dit geval een niet al te grote man die achter mijn brede rug niet opvalt maar wel erg sterk is, Henk Koetsier dus…….

………………..Was het maar waar.

Mede ‘Ketting’ lid Henk Koetsier is ziek en de conditie van deze kleine man van de lange adem is door alle kuren flink gedaald. Tijdens een bezoek gaf hij aan wel weer te willen fietsen als het even kon. Om een lang verhaal kort te maken, ik kan nu ergens een tandem lenen op afspraak. Semi Lapje Joost had ik ook al eens op de tandem gespot en die mogen wij deze zomer gebruiken zolang als nodig is. Vorige week dus even een eerst proefritje gemaakt om te kijken of alles goed zit en werkt, word je gelijk weer gespot door een ander Ketting lid.

Na alle regen, vandaag dus een langer tochtje gemaakt, wel een fris windje maar ook een heerlijk zonnetje …. af en toe. Het werd een tochtje om het huis, nooit verder dan (hemelsbreed) 6 km. van huis, maar wel 33 km totaal in 1.30 uur en een hoogteverschil van max. 39 meter, gem. 22km/u dus. Geen wereldschokkende gegevens maar voor de beide fietsers van onschatbare waarde, wat hebben we genoten van dit tochtje. Lekker genieten van de op springen staande natuur, gezellig kletsend over koetjes en kalfjes en verbazen over wat er her en der uit de grond gestampt word. Hoezo kredietcrisis???

Komende week gaan we weer, dan met nog mooier weer is ons belooft, word het nog meer genieten.
Joost, langs deze weg nogmaals ontzettend bedankt voor het beschikbaar stellen van de fiets ....ontzetten leuk fietsen zo.
Nu maar hopen dat ik de Lapjes een beetje bij kan houden.

 

16 april: Nou die Lapjes bijhouden is geen probleem gebleken, zouden jullie ook eens moeten doen, trainen op de tandem. Je word er sterk van en het motiveert enorm, dat hebben jullie inmiddels ondervonden. Enkelen hebben enkel mijn achterwiel nog maar gezien ;-)).
Hoe dan ook, met Henk inmiddels de 200 km grens bijna bereikt middels een aantal fietstochtjes. Eerste doel was de Paasrit bij de Ketting, en dat ging zonder problemen, het tempo lag voor ons zelfs aan de lage kant. Was ook wel weer een voordeel, zo kon Kogaatje ook de gehele tocht bijblijven.
Doelen hebben we nog niet weer gesteld, wel voorzichtig de Holterbergrit genoemd. Maar die 100km rit dat zal er voorlopig nog wel niet in zitten, er staan nog weer een aantal chemokuren op de kalender. Ondanks alles gaat het erg goed en hebben woensdag een tocht van 48 km gemaakt. Heerlijk in het zonnetje langs de IJssel gefietst en even lekker in het gras gelegen, genieten van het kabbelende water.
En woensdagavond .............. samen met Smartlapje fietsles gegeven aan die club uit Emst.

Paparazzi


Joost met dochter Jet

4-6-2009

Het tandemrijden bevalt inmiddels zo goed dat ik mijzelf inmiddels een tandem heb aangeschaft, iets groter, aluminium frame en 28” wielen. Deze fiets en zit iets beter dan de fiets van Joost dus kon die terug naar de rechtmatige eigenaar. Op ons eerste ritje haalden we zelfs ‘mister tandem’ Jan Mulder uit Twello in, deze was op een solofiets en haakte bij ons aan. Na wat info en tips uitgewisseld te hebben kozen we een tijdje later weer ieder onze eigen weg. Maar goed ook want die man ziet echt weinig en na een paar hachelijke situaties vonden we het wel goed zo.

Na een paar 60km tochten waarbij zelfs de Knobbel en de Hoge Duvel zijn bedwongen hebben we op dinsdag 2 juni deelgenomen aan de GP de Ketting. Een door Kogaatje uitgezette tijdrit waarbij niet de snelheid telt maar wie het dichtst bij zijn opgegeven gemiddelde snelheid komt. Prima te doen op de tandem dus al waren we achteraf wel een beetje voorzichtig geweest met ons opgegeven gemiddelde. Op de Zuidweg was het met het windje in de rug lekker koersen tussen al die Vadesto tijdrijders, of het hier aan gelegen heeft?? Denk het niet, het ging gewoon lekker en al kletsend waren we niet als laatste maar wel de (te) snelste terug in Epe. Onder aan de lijst maar wel een nieuw record voor ons dus gingen we met een tevreden gevoel terug naar huis.

Paparazzi