Lapjes heersen bij de Gisolatijdrit


Bij de jaarlijkse Gisolatijdrit van HDKS stonden dit keer maar twee Lapjes aan de start en die mochten ook nog als eerste van de grote mannen van start.
Voor hen waren al een tiental jeugdleden vertrokken voor een enkel rondje in Niersen en de Hoge Duvel op. De grote mannen moesten zoals al jaren de gewoonte is twee maal het rondje maken, altijd weer lastig. Het was even de vraag of het wel door kon gaan door de tanende deelname maar gelukkig stonden er deze morgen 21 volwassen renners en de genoemde jeugdleden aan de start.

Paparazzi mocht als laatste winnaar regerend clubkampioen  als eerst vertrekken gevolgd door veelvuldig winnaar en kampioen Smartlapje. Smartlapje vroeg vooraf of ik op hem wilde wachten, ‘bij de finish’ maakte ik hem duidelijk, waarmee de toon gezet was. De eerste ronde bleek Smartlapje 7 seconden sneller te wezen, de tweede ronde slechts 3 seconden. Als excuus kan ik een paar van die passerende ###knollen met van die karren opvoeren waarvoor ik flink in de remmen moest en even moest wachten. Of het 11 seconden gekost heeft weet ik niet maar het verschil was een stuk kleiner geweest.

Hoe dan ook het was lekker fietsweer en we hebben weer lekker fietsles gegeven bij HDKS, de nummer drie zat op ruim een minuut. Op het terras van de Bosrand bleek er door elke deelnemer wel bijna een beker verdient. Maar baas boven baas was Smartlapje die een beker formaat paraplubak in zijn rugzak mee naar huis mocht torsen.

Theo Brons 12.23 12.46 25.08
Sander Pannekoek 12.30 12.49 25.19
Wim Karman 13.14 13.07 26.17

 

Paparazzi

Later meer foto's op de HDKS website

Ruud heeft nog meer foto's maar moest al snel weg, en mijn toestel werkte niet naar behoren toen er door iemand anders foto's werden gemaakt