1e prijs voor Jet

Onze Jet, grote initiator van het Kids Triathlon Team, is niet alleen een getalenteerde sportmeid maar ook in de muziek doet ze van zich spreken. Samen met haar zussen speelt en sport ze er lustig op los en niet onverdienstelijk bleek afgelopen vrijdag 14 januari maar eens weer.
Tijdens de Eper talentenshow behaalde ze maar mooi weer een eerst plaats in de categorie klassiek.

Gefeliciteerd Jet.

 

Hieronder het artikel uit de stentor.
De talenten staan te trappelen in Epe
door Hemmy van Reenen EPE. zaterdag 15 januari 2011

De Grote Kerk in Epe was gisteravond afgeladen vol, bij de talentenshow You've Got Talent. Meer dan driehonderd man publiek keek en vooral luisterde hoe de jonge muzikanten hun beste beentje voorzetten.
Het niveau was heel behoorlijk. Zestien talenten kregen elk vijf minuten de tijd om een nummer te spelen, te zingen of anderszins te presenteren.

Zeer behoorlijk, met uitschieters naar boven. De koude rillingen liepen over de rug bij zanger Naljor Rongen, die met een zelfgeschreven nummer de avond afsloot. Naljor houdt van drama en theatrale effecten. Kippenvel bij sommige luisteraars, maar de jury viel er niet voor.

Die koos Frieda Dijkhof als beste in de categorie Modern. Frieda was de enige die de handen op elkaar kreeg van het publiek, al tijdens het spelen van haar nummer. Het publiek klapte mee op het ritme van 'Hit the road Jack' van Ray Charles. Frieda won niet voor niks, want haar uitvoering was bijzonder zwoel.

Marit Weyenberg pakte de eerste prijs in de categorie Zang, met het liedje 'Out here on my own' van Irene Cara. Marit werd op de vleugel begeleid door haar zangdocent Pieter Jaap Idema.

De categorie Klassiek instrumentaal won Jet van Oosterhout, op de viool. Ze speelde het stuk Romanze van de Noorse componist Johan S. Svendsen. Haar spel klonk professioneel en verzorgd. Ze komt niet voor niks uit een muzikale familie. Haar twee zussen (Rinske speelt hoorn en Loes speelt cello) zitten ook in de muziek. Rinske en Jet spelen beide in het Nationaal Jeugd Orkest.

De talentenshow You've Got Talent werd georganiseerd door muziekschool Mamuze, samen met Rotary en Innerwheel. Dit jaar waren er veel meer aanmeldingen dan bij de eerste editie en ook het publiek toont belangstelling voor het muzikale talent uit Epe en omstreken. De Grote Kerk mag dan groot heten, maar de met bloemen versierde kerk was eigenlijk te klein voor dit evenement, dat gisteravond pas zijn tweede editie beleefde. Het publiek paste niet meer op de banken.

Het was een beetje appels met peren vergelijken voor de jury. Frederike Bosch bijvoorbeeld (op sopraanblokfluit) had de pech dat de muziekinstallatie slecht stond afgesteld, waardoor haar ijle klanken soms verloren gingen. Maar ze speelde best goed. Karlan van de Lustgraaf met haar Fantasie Impromptu van Chopin op de vleugel zette zoveel kracht en volume dat het publiek ademloos stilviel.

Zij was de enige muzikante die dat voor elkaar kreeg, want hoe geïnteresseerd de opa's en de oma's ook in hun kleinkinderen mochten zijn, tijdens de optredens van de andere deelnemers werd er lustig op los gefluisterd, geneuried, bekertjes omver gestoten en gehoest. Maar dat maakte het evenement er niet minder geslaagd om.

De prijswinnaars gingen ieder met 400 euro naar huis. En met eer. Want dit resultaat neemt niemand ze ooit nog af.

 

 

Nieuwjaarsborrels

Zaterdag 15 januari was de dag van de nieuwjaarsborrels, eerst een paar bij HDKS in Emst en een paar uur later bij de Brander aan de Diekeweg.
De eerste werd goed bezocht en onze makelaar mocht dit jaar de kampioenstrui over de brede  schouders trekken. Dit ging niet zo erg soepeltjes, de voorzitter moest er zelfs aan te pas komen om hem een beetje fatsoenlijk aan te kleden. Een te dikke trui was het excuus.
Koga schoot nog wat plaatjes voor de website maar smeekte mij later op de avond voor nog wat meer(betere) plaatjes, hij had er niet zo veel gemaakt. Hij wilde lekker snel klaar zijn om op tijd aan de hongerstroate te kunnen zijn.
Met enkele mannen en clubkampioen nog gezellig wat zitten babbelen en op tijd weer naar het zuiden vertrokken.

Bij de Brander aangekomen had ik het idee dat we stoorden, tegenover Cissy stond Fred met de broek op de enkels. Gelukkig stonden Igno en Koga er ook bij maar ik was te verbaasd om de camera op tijd uit de zak te halen. Iets met zijn leidingenstelsel.
Gelukkig verliep deze gezellige avond verder zonder opmerkelijke zaken en werd er gepraat over o.a. zwemmende leden en mogelijk verkeerd aangesloten leidingen.
Hoogtepunt van de avond was natuurlijk weer het digitale jaaroverzicht van uw Paparazi.

Cis en Ig, hartelijk dank voor de prima catering en gastvrijheid en WD voor de mooie blik in het HOLst van de nacht.

Paparazzi

 

Het zeemleren Lapjes Jaaroverzicht 2010, duur 20 min.