Weer een Lapje in de prijzen - 3

Maandag 20 juni werd de uitgestelde GP de Ketting van HDKS onder nu prima omstandigheden verreden. Uw Paparazzzi was er als enige om de Lapjeseer hoog te houden, Trein was er nog wel om eventueel wat knechtenwerk te verrichten. Ook twee Kids van het Triathlonteam waren van de partij.

Deze rit is een gelijkmatigheidrit, dus geef je zelf de te verwachten rit snelheid over een parcours van onbekende afstand op , en dat zonder teller. Dus mooi een ritje om het i.v.m. de naderende AlpenCols rustig aan te doen ……. niet dus. Mijn ervaring is dat je altijd te snel bent dus geef ik gewoon een hoog gemiddelde op dat wel te halen was op dit snelle parcours, 38,5 km/u. dus.
KoGaatje had de route van 2007 uit de kast gehaald en die liep over de Dellenweg, Zuidweg, Elburgerweg, Heerde door en dan langs het kanaal naar de Oenerbrug. Dan richting Epe, langs de welkoop weer naar de Dellenweg en terug naar Cialfo en dat ging in ongeveer 33 minuten.

Vanaf het begin het tempo er lekker ingezet en samen met Trein, Dik Brummel, Erik Beekman en de gebroeders Hamer in het wiel gingen we van kiet. Er werd nog redelijk kop over kop gereden maar ondergetekende hield het tempo lekker strak, volgens de medefietsers.
Eenmaal in Epe op het laatste stukje naar de finish de druk maar iets van de pedalen gehaald en lekker uitgefietst. Het vermoeden bestond dat het toch weer veel te hard was gegaan toen we de finish passeerden, maar wel lekker gereden.
De medefietsers kwamen tot de ontdekking dat ook zij véél te snel waren want die hadden veel lagere snelheden opgegeven, behalve Dik die tegelijk finishte.

Uiteindelijk bleek bijna iedereen zoals altijd weer te snel gereden te hebben maar uw Paparazzi toch het minst met 5 seconden. Dus weer een Lapje met de hoofdprijs aan de haal bij deze rit.

Ook de twee deelneemende Kids deden het goed, daar ging Arjen er met de eerste prijs vandoor en Deeuwus werd 3e.

Op de HDKS website binnenkort meer foto’s en de uitslag.
Tenminste als Ruud de virussen uit zijn PC weet te verjagen, heeft hij ze zelf niet dan ……..

Paparazzi