Tempress SalarRun


Zaterdag 31 maart werd voor de 2e keer de Tempress SolarRun op het industrieterrein Eekterveld gehouden. Bij de eerste editie was er nog een grote afvaardiging van de Kids aanwezig dus op de loopschoenen en met camera die kant op. Echter geen van de Kids gezien, al bleek Judith achteraf wel aanwezig, wel liep ik onze sponsor tegen het lijf. Hij had op het laatste moment toch besloten mee te lopen op de tien kilometer.
Ruim 120 lopers liepen 5 of 10 kilometer onder toch wel frisse omstandigheden. Ook Martin besloot op het laatste moment toch nog een extra hemdje onder zijn shirt aan te trekken.
Onze sponsor was vlot van start en toen wij terugliepen zagen we hem op twee kilometer nog op de derde plek langskomen. Uiteindelijk finishte hij op de 10 kilometer als 7e  in een mooie tijd van 40.31 min.

Judith Pelgröm deed het ook heel goed op de 5 km, bij de dames tot 40jr finishte zij als 3e in een tijd van 26.11 min.

De volledige uitslag kun je hier bekijken.
Website Tempress SolarRun

 

VIOS Pupil van de week

Een jaar geleden had haar tweelingzus Ester de eer, deze week is Deborah verkozen tot pupil van de week.
Hieronder de tekst van de VIOS site, bedankt voor de tip trotse pa.

Bij de voorlaatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie tegen Hoevelaken is het Deborah Kers die als pupil van week mag optreden.
Deborah is 11 jaar oud en zit in groep 7 van De Violier. Ze is speelster van het E1 meisjesteam en doet dat nu een jaartje. Deborah komt uit een echte voetbalfamilie, want haar broer en zus voetballen ook allebei bij Vios. In haar team is ze een belangrijke speelster, want ze is de linkerverdedigster en voorkomt darmee menig doelpunt voor de tegenstanders. Zelf scoren heeft ze op het moment van dit interview nog niet gedaan, maar dat zal vast nog wel eens gaan gebeuren.
Deborah gaat wel eens kijken bij het eerste elftal en ze vindt dat Daan Eggink de beste speler is, want als Daan scoort, zijn het meestal hele mooie doelpunten.
Ajax is haar favoriete profclub en Theo Jansen is de beste speler volgens Deborah.

Deborah zou wel graag profvoetbalster willen worden, maar of dat er in zit moet de toekomst gaan uitwijzen. Daar moet je wel veel en goed voor trainen en dat doet ze dan ook met veel plezier. Ook na schooltijd is ze vaak op het schoolplein bij haar in de buurt met vrienden en vriendinnen aan het voetballen.
Het lekkerste eten is patat. Dat zou ze iedere dag wel willen eten, maar moeders zet meestal wat anders op tafel.
Deborah vindt het wel spannend om alles rond de wedstrijd van het eerste van dichtbij mee te maken. Ze hoopt dat ze de keeper van Hoevelaken kan verslaan en dat de spelers van het eerste haar voorbeeld zullen volgen en de wedstrijd zullen winnen.

Ik wens haar in ieder geval een leuke en sportieve middag en wedstrijd toe war ze nog lang met plezier aan terug zal denken.

Jan van Schoonhoven