Paparazzi weer bij de tijd

Na het prima verlopen weekend Eifel met de mede Lapjes zat uw Paparazzi een paar dagen later het tijdens dat weekend in de bus gevallen blad Fiets door te bladeren. Bij het doorsnuffelen van de korte berichten viel mijn oog ineens op mijn eigen naam, en dat wel bij de rubriek ‘beloond’. Hier staan elke maand vijf namen van trouwe abonnees van het blad vermeld, voor die vijf is dan een leuke cadeau gereserveerd. Als je hier middels een mailbericht op reageert krijg je dat ook daadwerkelijk toegezonden. Als trouw volger van deze website kunt u dan ook weten dat onze voorzitter vorig jaar zo een mooie rugzak voor de Alpen in de schoot geworpen kreeg.

Dit keer lag er een IceWatch voor de gelukkigen klaar, en horloge in een hip modern kleurtje, schijnt helemaal hot te wezen. Dus er maar een mailtje aan gewaagd, en mocht ik het zelf niets vinden dan waren er nog genoeg andere gegadigden. Van verschillende kanten werd ik er al dan niet fijntjes aan herinnert dat mijn naam in het blad stond en of ik al gereageerd had. Misschien was mijn tijd wel geweest voor zo'n hip ding en is het meer iets voor een jongere generatie, dus mocht ik er mee in mijn maag zitten dan ........... Ook mijn wederhelft begon na een maand al reikhalzend naar een bezorger uit te kijken, en daar maakte ik mij dan weer zorgen over. Hoe dan ook, ook al was de wintertijd ingegaan, ik had nog steeds geen ‘ijskoud klokkie’ gezien en had steeds meer moeite om ergens op tijd te komen.

Nog maar eens een mail naar Fiets, het volgende nummer lag op de deurmat met weer vijf gelukkige winnaars van een IceWatch. Om te voorkomen dat ik helemaal van slag raakte de redactie gemeld dat mij constant naar de tijd word gevraagd en ze nog steeds het antwoord schuldig moest blijven. Was er iets mis gegaan of waren wij te ongeduldig. Het eerste dus en het werd snel rechtgezet zodat ik binnenkort weer helemaal bij de tijd zou zijn.

Een paar dagen later stond er een bezorger voor de deur met het bewuste pakketje, de inhoud was een knal oranje doosje met de beloofde IceWatch, in een Holland oranje uitvoering. Nu heb ik weinig met oranje maar een gegeven ………… en het is best een kek klokkie ………… en dat vonden anderen dan weer spijtig.

Fiets bedankt en uw Paparazzi is weer helemaal bij de tijd.

 

Rabobank Sportsbalm Cross

Vandaag 10 november moest er weer gestreden worden op de verschrikkelijke zandbult tijdens de Rabobank Sportsbalmcross. De meeste Lapjes schitterden weer door afwezigheid, ‘vaak buj te bange’ en eigenlijk heb ik ze ook niet gemist. Wel aanwezig waren Bert, Jasper en uw verslaggever die zijn titel van clubkampioen nog een jaartje kon proberen te verlengen. Moest ik wel als 3e Kettinglid eindigen voor Mattijn Stegeman, Wim Karman en Theo Brons. Die laatste laat deze wedstrijd altijd schieten i.v.m. enkelproblemen. Bleven over een jonge en een oude man, en die oude was er wel maar deed ook niet mee, wel een beetje jammer, dus was het oud tegen jong.

Samen met Junior door de bossen naar de ‘Nieuwe Vijver’ gereden en aansluitend een verkenningsrondje gemaakt waar bleek dat het rondje toch weer iets anders was dan ik in het hoofd had gepland. Ook iets langer dus wellicht ook een keer minder die bult op, onderweg nog een paar potentiële derailleurbrekers verwijdert in een doorsteekje.
De ‘concurent’ van deze middag kwam i.v.m. werk een beetje laat aanzetten en we konden ons gelijk opmaken voor de start. Twintig deelnemers is niet echt een record te noemen maar dan rijden ze ook niet in de weg moet je maar denken. Eenmaal van start was het flink stampen voor de eerste bocht …. en het eerste rottige klimmetje. Slechts één mannelijke Wagenaar en die was het eerste boven, gevolgd door Mattijn, Romy Berends en ondergetekende. Achter mij zat Jasper en de rest heb ik niet op gelet maar zie hiervoor de eerste foto’s.

Bij het opdraaien van het betonpad lag ik 3e en zag de eerste twee al snel wegrijden, had ik wel verwacht en gehoopt dat Mattijn iets te snel vertrokken was en wij die later weer zouden inlopen. Jasper sloot al snel weer bij mij aan en samen trokken we lekker door. In de derde ronde liep mijn ketting er op het steile klimmetje af, die was eerst wel maar steeds lastiger op te fietsen, toen die er weer op lag waren de Berendsjes en Mej. Wagenaar mij voorbij gestoken. Het duurde even voor ik weer het ritme te pakken had maar bij de zandbult haalde ik ze alle drie weer in. Ook het gat met Jasper werd weer gedicht om weer samen verder te rijden over dit toch wel zware parcours.

Voor mij zag ik geen Mattijn opdoemen en het gaatje met de achtervolgers werd langzaam groter dus beruste al maar in deze uitslag, 3e in de wedstrijd en 2e in het clubkampioenschap. Jasper bleef de laatste ronden in mijn wiel zitten en had er wel vrede mee als hij mij voorbij zou steken. Maar dan moest hij er wel voor doortrappen, en dat gebeurde in het laatste stukje. Ik kwam iets te wijd uit en hij stak er langs en versnelde gelijk, het rotjong, maar deed niet echt moeite hem weer terug te pakken.

Na de finish wilde ik Mattijn feliciteren met zijn 2e plaats en clubkampioenschap, de felicitaties waren vreemd genoeg echter voor mij. Mattijn had in de eerst ronde fout gereden en geen moeite meer ondernomen om weer aan te sluiten en was uit de wedstrijd gestapt, en dat had ik dus niet mee gekregen. Zo werd mij de titel van clubkampioen 2012 eigenlijk min of meer in de schoot geworpen, of waren het toch de zenuwen bij de jeugdige Mattijn.
Al met al heb ik lekker gefietst deze middag, niet steeds hoeven wachten of omkijken en met het heen en terugfietsen nog meer kilometers gemaakt deze middag dan die bangerikken die weer niet mee durvden te doen.

Jasper werd dus 2e en ik 3e achter Johan Wagenaar, Bert werd 6e.
Er werden door mij 8 ronden (7 keer over de zandbult) van 2,6 km gereden in rond de 7.30 min. gemiddeld, in 0:59:27 uur

Paparazzi

Kogaatje en Liesbeth nog bedankt voor de mooie foto’s.

Meer foto's kunt u hier bekijken of op hdks.nl

Elke ronde was 2.6 km lang en ik heb acht rondjes gereden en zeven keer de zandbult overgeweest, hieronder de rondetijden.
Ronde 1 was zonder zandbult en ronde vier was mijn ketting er even af.

R. 1 R. 2 R. 3 R. 4 R. 5 R. 6 R.7 R. 8
6.44 min 7.17 min 7.32 min 7.41 min 7.30 min 7.32 min 7.38 min 7.33 min