Rabobank Sportsbalmcross 2015

De Rabobank Sportsbalmcross stond weer op de HDKS kalender, in vroeger dagen ook nog wel eens het officieus Lapjeskampioenschap. Heden ten dage slechts toegankelijk voor leden, en daarvan valt met moeite een beetje startveld vol te krijgen. Dit keer viel het met 21 senioren en 5 junioren nog wel mee, waaronder dit keer slechts twee Lapjes en TRein. Het parcours was wat aangepast, iets ingekort en een ‘chicken-run’ voor diegene die niet over de zandbult wensten te gaan. Dit betekende wel constant ‘gas d’r op’ en geen moment van herstel, een pittig rondje dus. Goed voor de lichte ‘flyers’ maar niet voor de wat zwaardere ‘diesels’, om maar vast een excuus aan te halen.
Had mij voorgenomen wat achteraan te starten maar schoot al door een gaatje naar voren waardoor ik weer met de eersten de bult op ging. Dan maar net als de jeugd het ritme zien te vinden en de snellere mannen komen er vanzelf wel langs. En dat gebeurde ook, iets te gehaast schoof de latere nummer twee op het blad onderuit en kon weer opnieuw beginnen. Ik zat al vrij vlot aan het wiel van Bert en dacht in hem een mooie derny te hebben, maar het schoot niet echt op dus maar erlangs gegaan. Na een paar ronden en wat inhaalacties over en weer maakten we een klein slippertje en was de aansluiting weg en verloren we langzaam terrein op de 8 man voor ons. Niet alleen de zandbult maar ook een klein lusje door de kuil vroeg de nodige inspanning van de beenspieren.
Junior was vanwege latere verplichtingen die dag wat eerder gaan fietsen en kwam nog even langs zijn ‘Pa’ nog wat aanmoedigen. Halverwege zakte de rondetijd iets in maar tegen het einde was die weer iets sneller, mede veroorzaakt door een achteropkomende fietser. Wachtend op een laatste ronde teken trapten we nog iets harder op de pedalen om in dezelfde ronde te kunnen blijven.
Met nog zo’n 700 m te gaan zwiepte mijn achterwiel weg en bleek deze leeg te lopen, nog even doorgereden maar op de velg leek mij niet zo geslaagd, en ook niet meer nodig. Teruglopend kwam ik de volgers tegen en kwam Junior de hoek om na zijn rondje Haelberg en schoof mij zijn fiets toe. Konden we het laatste rondje nog afmaken en zodoende toepasselijk finishen als nummer dertien.
Bert werd uiteindelijk tiende in een wedstrijd die gewonnen werd door Louis Bouwmeester, voor Erwin Horst en Gerrit Peters.

Paparazzi

Meer info op HDKS.nl