Weekend Limburg 2005

Vrijdag 20 mei

DAG 1.

Ondanks een tweetal afmeldingen vertrokken we op vrijdag 20 mei 2005 met 29 personen richting het Limburgse landschap. Jean Bertran was al in kennis gesteld dat we er weer aan kwamen en had al weer wat mooie kilometers voor ons in petto.
Aan de “hongerstraat” te Vaassen, bij de organisator, verzamelden zich om 08.45 uur 15 personen om vervolgens klokslag 09.00 uur te vertrekken richting Limburg. Toen we vertrokken kwam het met bakken uit de lucht (regen). Hoe verder we richting het zuiden kwamen klaarde het steeds meer op. Na twee uur cours, even een korte plas pauze nabij vliegveld Maastricht. Bij deze stop was het “zonnetje” al achter de wolken vandaan gekropen. Nadat iedereen zijn ballast had verwijderd op naar Euverum waar we te 12.15 uur aan kwamen. Daar bleek dat Rein en zijn zoontje Tim en Klaas Huismankamp ook al waren gearriveerd en via de receptie al een huisje hadden geregeld. Na het inboeken bij de receptie en het verdelen van de overige huisjes ging iedereen zich gereed maken voor de eerste Limburg kilometers. Om half 2 vetrokken we met een groep van 24 personen. Nog nooit waren we op de vrijdag met zo’n grote groep. Hieruit blijkt wel dat we er met z’n allen veel zin in hadden om de heuvels van Limburg te slechten. Net dat we weg wilden stonden Tinus, Jan, Albert en Bas veld in het huis bij de poort. Men wilde een plekje in een van de barakken, Klaas Huiskampman had nog 4 plekken over in zijn barak waar onze voorzitter Wim ook al bij in was getrokken. Alleen wat niet voor mogelijk was gehouden dat Jan en Tinus nu, na 8 of 9 jaar Limburg, niet meer samen op een kamer sliepen. Vonden ze toch wel jammer……maar ze hadden wel beter geslapen…wat is er in die andere jaren gebeurd ?????
De eerste tocht ging via Slenaken naar Vaals (drielanden punt) en terug via Partij, Gulpenerberg waar we om 15.15 uur weer terug waren op het barakkenkamp om de rest van de deelnemers te verwelkomen. Dit gebeurde weer met een bakkie koffie en natuurlijk….. Limburgse VLAAI.
O ja het eerste pech geval deed zich al voor binnen de kilometer. Wil Dieker had zijn zadelpen weer
Eens vergeten goed vast te zetten. Na een oponthoud van enkele minuten konden we toch weer verder. Gaarne in het vervolg voor vertrek GROOT onderhoud aan de fiets.
Om 16.00 uur vertrokken we met 29 man om nog wat kilometers te maken. Via Gulpen richting de “BRAND Brouwerij” kort daarvoor richting de “DODE man”. Onze “paparazzi” Sander P. had deze berg via de andere zijde benaderd om ons tijdens de beklimming op de gevoelige plaat te zetten. Van hieruit de Bemelerberg beklommen richting Margraten en via wat andere kleine plaatsjes richting Euverem. Tijdens de laatste kilometers was er nog een fietsend “lid” die het wat te warm kreeg. Hij trok zijn broek naar beneden en ging in zijn “BLOTE” reet het peloton voorbij. Tjonge wat een hoarkont maar hij knipoogde ons wel toe tijdens het voorbij rijden. Mooie actie Henry J. Nadat iedereen weer was bekomen van het lachen werd de finale ingezet richting het kamp. Door de blote kont actie had de organisator kans gezien om een groot gat te slaan waarbij hij met een honderdtal meters voorsprong de finale inging. Echter onze paparazzi Sander reed het gat snel dicht gevolgd door de rest. Na een mooie finale was iedereen weer heelhuids terug op het park,
Na een heerlijke douche op naar de warme maaltijd. Sander had zijn laptop meegenomen zodat we tijdens en na het eten de door hem geschoten foto’s konden bekijken. Dit werd enorm gewaardeerd waarvoor hulde!!!!! Tijdens het eten werd door Martin van de Berg een aanbieding gedaan voor de aankoop van een broekje en shirt voor 30 euroootjes. Dit was een eenmalige aanbieding voor de deelnemers aan dit mooie weekend. (Jammer voor de thuis blijvers) Er werd gewillig van deze aanbieding gebruik gemaakt. Lijkt wel of dat men hierop heeft gewacht. (grapje)
Rein Witteveen kwam met het mooie idee om per persoon 1 euro te lappen zodat we onze route leider
Jean Bertran ook zo’n mooi setje kleding aan konden bieden voor zijn diensten. Want als we niet zo’n route leider hadden dan waren we zo de weg kwijt. Iedereen ging akkoord.
Na het eten werd door menigeen nog een wandeling gemaakt in het mooie zonnige weer. Daarna werden de barakken ingenomen en keerde de rust weer op het park.
O ja nog even wat details. Aantal gereden kilometers 1e dag 85 km, aantal uren op de fiets 3 uur en 15 minuten.
De Brander

Terug naar overzicht
Foto´s dag 1
.......................................Foto´s dag 2
...................................Foto´s dag 3