Dag fietsie

Zoals onlangs in het gastenboek te lezen viel heeft Junior Pa-Paparaazi’s fiets een beetje verbouwd. Was pa nog blij dat zijn onlangs opgeknapte fiets bij zijn eigen buiteling ongeschonden was gebleven, nu had de fiets meer schade dan de man. Voorvork afgebroken en een breuk in het frame zorgen voor onherstelbare schade. Jammer van al het werk maar het is niet anders, gelukkig hebben we de foto’s nog.

Bericht in Proathok
Junior 19:45 06-08-2010
Gisteravond rustig alleen een rondje gefietst op de racefiets in Kettingkleding Aangezien de donderdagavond ploeg de laatste tijd een erg kleine of geen opkomst kende. En m'n bosbeulfiets nog niet klaar heb, door technische mankementen en nog weining zin heb om het te fiksen. Dus fijn een rondje Ig op de smallebandjes gedaan rolt net zo makkelijk. Reslutaat is: na 50 km rondje niet afgerond op de fiets. Paparazzi's fiets total loss   Helm van de sponser beschadigt witte schoentjes voorzien van lelijke schaafplekken. Een Citroen Picasso nu voorzien van meer eigen picassowerk op de zijkant na geen voorrang verlenen aan de fiets. Lichaamlijk eigenlijk niks, ja stramme in de botten en hier en daar een streepje asfaltexeem. Maar niet genoeg om in aanmerking te komen voor een fruitmand van de lapjes. Was de man die me over het hoofd had gezien, toch zo vriendelijk en aardig om vanmiddag een fruitmand te brengen. Netjes in ontvangst genomen door Paparazzi. Ja was zelf al weer aan het werk gegaan. Oja moraal van het verhaal draag geen kettingkleding, aangezien hier laatst thuis er ook al 1 bij ging liggen in zo'n pakkie.


Situatie bij Heerderstrand

 

 

Dag fietsie, deel twee

Al het slechte nieuws komt in drieën zegt men wel eens, dus voorlopig kunnen we er weer tegen …. hoop ik.
Hoeveel pech kun je hebben als fietser, begin juli had deze Paparazzi al een duikeling op het asfalt gemaakt. Lichte asfaltexeem en wat lichte fietsschade was het gevolg, lees het hier.

Een maandje later was de schade iets groter en was het ‘dag fietsie’. Junior werd de werd over het hoofd gezien en knalde op een auto, lichte verwondingen met o.a. een gekneusde schouder waren zijn deel. De fiets total loss, dus kon Paparazzi op zoek naar iets anders, lees het bericht hier.

Woensdag 18-8, nog geen twee weken later, kwam kwam Junior thuis en wilde wel lekker fietsen, dus wilde hij zijn krachten wel eens meten met die jongen op de woensdagavond in Emst. Geen probleem, en dat ging ook prima. Er werd lekker gereden in een strak tempo, 3 jonge honden en 6 ouwe lu.... euh ...mannen.
Bij de waterstraat was er wat onduidelijkheid i.v.b. met een bord voor werkzaamheden verderop. De kopman liet zich afzakken en na de melding dat we er door konden reden de anderen door en voegde hij weer in. Junior liet zich nog uitrollen maar door het snelheidsverschil met de invoegende man kwam hij in aanraking met diens achterwiel en buitelde er naar links overheen. Ik was net achter hem weg en hoorde achter mij roepen ‘neeee niet weer’ en vervolgens een hoop gekraak en gekletter op het asfalt.
Junior was op zijn heup en schouder geland, weer een flink gekneusde schouder, flink geschaafde heup en diverse kleine verwondingen op knie en elleboog.
Erger leek het met Albert Dokter, hij was over de fiets van Junior gereden en daarna ook gevallen. Zijn vinger stond een beetje scheef en klaagde over veel pijn in de schouder en/of sleutelbeen. Een opgeroepen ambulance bracht de beste man naar het ziekenhuis waar alleen een gebroken vinger werd gevonden, de schouder bleek flink gekneusd.
De fiets van Albert had geen noemenswaardige schade, er was op een één krasje na niets te vinden.
De fiets van Junior, Papararzzi’s oude Cadex, zag er iets anders uit dan voorheen. De achtervork totaal afgebroken en de rest zag er ook niet meer zo fraai uit. Dag fietsie nummer twee.
Fietsen kon Junior wel even gestolen worden die dag, maar inmiddels word er al weer gekeken naar vervangend materiaal. Paparazzi is er een beetje doorheen ……….

De berg afgeschreven materiaal groeide zo tot ongekende hoogte, twee fietsframes, een paar wielen, twee sturen, ligstuur, zadels, pedalen, schoenen, broek, shirt en drie valhelmen. De sponsor vroeg hem nog bij de overhandiging een weekje eerder wat zuiniger en langer met deze helm te doen. Een nieuwe kan weer worden opgehaald, waarvoor onze dank.

Inmiddels is er na een tijdelijke leen TREK weer een nieuwe fiets door Paparazzi opgebouwd.
Een Specialized S-Works Tarmac SL 2, een hele mond vol, en speciaal is ‘t, en het rijd weer heerlijk.
En Junior … die mag er voorlopig alleen maar naar kijken maar vind hem wel erg stoer en is inmiddels ook op zoek naar zoiets.

Paparazzi


Dag Fietsie twee


De berg afgeschreven materiaal van één maand fietsen


Het nieuwe fietsie van Paparazzi